ADNAN SAKA ‘KARIYER GÜNÜ BULUSMALARI'NDA ÖGRENCI VE VELILERLE BIR ARAYA GELDI

Aliaga Ticaret Odasi Meclis Baskani Adnan Saka, Mehmet Saka Ortaokulu tarafindan gerçeklestirilen ‘Kariyer Günü Bulusmalari' toplantisinda mesleki ve teknik egitim ile sanayicilerin ihtiyaç duydugu ara personel konusunda 8. Sinif ögrencileri ve velile

Yerel 28.03.2022 15:30:11 0
ADNAN SAKA ‘KARIYER GÜNÜ BULUSMALARI

Aliaga Ticaret Odasi Meclis Baskani Adnan Saka, Mehmet Saka Ortaokulu tarafindan gerçeklestirilen ‘Kariyer Günü Bulusmalari’ toplantisinda mesleki ve teknik egitim ile sanayicilerin ihtiyaç duydugu ara personel konusunda 8. Sinif ögrencileri ve velilere degerlendirmelerde bulundu.

Etkinlige, Aliaga Ticaret Odasi Meclis Baskani Adnan Saka ve Aliaga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Evrim Çelik, Mehmet Saka Ortaokulu Müdürü Önder Öztürk, Aliaga Ticaret Odasi Kadin Girisimciler Kurulu Üyeleri Isil Sahin, Zeynep Öner, Sibel Akincilar Akbay ile Mehmet Saka Ortaokulu 8. sinif ögrencileri ve veliler büyük ilgi gösterdi.

‘ÇOCUGUNUZU KABILIYETNE GÖRE DEGERLENDIREREK MESLEKI EGITIME YÖNLENDIRIN’

Velileri ve ögrencileri, tercih yaparken komsunun çocugunun hangi okula girdigine, akrabanin çocugunun hangi tercihi yaptigina bakilmamasi gerektigi konusunda uyaran Saka, “Nerede yasadiginiza o yörede hangi is kollarinin bol olduguna, okul bitince nerede ve nasil çalisabileceginize bakin. Baskalarinin tercihleri veya düsünceleri sizi etkilemesin. Hangi meslegi en çok istiyorsaniz o meslege yönelmeye çalisin. Üniversite mezunu olmak tabi ki güzel bir sey ama bazi bölümlerden mezun olanlarin hemen is imkâni olmuyor, piyasada binlerce mezunu olup is bulunamayan bir üniversiteden mezun olacaginiza en çok istediginiz, tutkuyla yapabileceginiz bir meslek lisesi ve devaminda meslek yüksek okulunu tercih edip bu okullardan mezun olabilirseniz her zaman is bulma imkaniniz daha çok olur. Degerli veliler, lütfen ‘Çocugum üniversite okusun da ne okursa okusun’ demeyin. Çocugunuzu kabiliyetine göre degerlendirerek mesleki egitime yönlendirin. Iyi bir mesleki egitim almasini saglayin. Inanin hem siz hem çocugunuz kazançli çikar ve mutlu olursunuz” ifadelerini kullandi.


Aliaga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Evrim Çelik ise mesleki egitimin avantajlari, Aliaga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bölümleri, imkanlari gibi konularda ögrencilere ve velilere detayli bilgiler aktardi.

Aliaga Ticaret Odasi Kadin Girisimciler Kurulu Üyeleri Isil Sahin, Zeynep Öner ve Sibel Akincilar Akbay’da sirasiyla egitim ve is yasamlarina dair tecrübelerini ve tavsiyelerini aktararak, ögrenci ve velilere meslek tercihi noktasinda dikkat edilmesi gereken konular ve mesleki egitimin önemi ve girisimcilik ile ilgili bilgiler aktardilar.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °