'AGAÇTAN DERVISE' GALA YAPIYOR!

Türk Halk Müzigi'ne damgasini vurmus ünlü sanatçilarin saz ile tanisma hikayelerini konu alan "Agaçtan Dervise” belgesel filminin galasi 16 Eylül Persembe günü Narlidere'de yapilacak.

Baskan Ali Engin “Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan sazin hikayesini, çok degerli sanatçilarimizdan dinleyecegiz. Bu muhtesem etkinlikte bulusalim” dedi.

USTA SANATÇILAR DA KATILACAK

Yapimciligini Selen Almaç Deniz’in, yönetmenligini ise Mehmet Ismail Çeçen’in yaptigi Agaçtan Dervise belgesel filmi, ilk gösterimini 16 Eylül Persembe aksami Narlidere’de yapacak. Narlidere Belediyesi’nin ev sahipliginde, Park Orman Narlidere Tesisleri’nde izleyici ile bulusacak uzun metraj belgesel filmde Türk Halk Müzigi’nin önemli sanatçilarinin sazla tanisma hikayeleri ve sazin ‘agaçtan dervise’ uzanan süreci anlatilacak. Gala gecesine, filmin basrol sanatçilari Erdal Erzincan, Mazlum Çimen, Tolga Sag, Cengiz Özkan ve Hüseyin Eroglu da katilacak. Usta sanatçilar, film gösteriminin ardindan mini bir konser de verecek.

GALA, PARK ORMAN TESISLERI’NDE

Gala Gecesi; 16 Eylül Persembe aksami saat 19.30’da Park Orman Narlidere Tesisleri’nde baslayacak. Açilis konusmalarinin ardindan film gösterimi gerçeklestirilecek. Sonrasinda etkinlige katilan usta sanatçilara plaket takdim edilecek ve mini bir konser gerçeklesecek. Etkinlik günü; saat 18.30 itibariyle eski belediye önünden, yarim saatte bir ring seferleri yapilacak. Alana araç girisine izin verilmeyecek.

“TÜM HALKIMIZ DAVETLIDIR”

Narlidere Belediye Baskani Ali Engin “Müzik kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan sazin hikayesi daha önce hiç bu kadar güzel anlatilmamisti. Ünlü sanatçilarimizin sazla tanisma hikayelerini konu alan belgesel filmi izlemeye ve büyük üstatlarin mini konserine sizler de davetlisiniz” dedi.

Filmin yönetmeni Mehmet Ismail Çeçen “Türk Halk Müzigi’nin duayenlerinin hikayelerini dinleyerek olusturdugumuz ‘Agaçtan Dervise’ uzun metrajli belgesel filmimiz, tarihe not düsecek nitelikte hazirlandi. Sazin, agaçtan dervise uzanan sürecini birlikte taniklik edecegiz” diye konustu.

Karen Yapim Kurucusu ve filmin yapimcisi Selen Almaç Deniz ise “Anadolu kültürüyle yogrulan saz sanatini beyaz perdeye aktarmanin mutlulugunu yasiyoruz. Eserleriyle büyüdügümüz ozanlarimizin hikayelerini kendilerinden dinlemek ve beyazperdeye aktarmak çok güzel bir duygu” dedi.