AILE HEKIMLERI EYLEME GIDIYOR

AILE HEKIMLERI  EYLEME GIDIYOR

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu greve gitme karari aldi. AHEF yaptigi açiklamada sadece MHRS sistemi üzerinden randevu alacak hastalara bakilacagini duyurdu.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), temsil ettikleri aile hekimlerinin bugünden itibaren sadece MHRS sistemi üzerinden randevulu hastalara 20 dakikada bir bakacagini, özlük haklariyla ilgili taleplerinin karsilanmamasi durumunda ise 17-18 Subat'ta 2 gün is birakma eylemi gerçeklestireceklerini bildirdi.

AHEF'in( http://ahef.org.tr/ )yayinlanan yazili basin açiklamasinda , federasyonun 84 milyon vatandasa temas eden 30 bin aile hekiminin temsilcisi oldugu animsatildi. Açiklamada, etkin bir saglikta siddet yasasi çikarilmasi, 30 Haziran tarihli Aile Hekimligi Sözlesme ve Ödeme Yönetmeligi'nin geri çekilerek revize edilmesi, aile hekimliklerinde çalisanlara makul bir ödeme ve rahat bir emeklilik imkani saglanmasi ayrica aile sagligi merkezi gider ödemelerinin artirilmasi taleplerinde bulunuldu.

AHEF'in söz konusu düzenlemelere yönelik çözüm için ortak çalisma ve iletisimi sürekli kilacagi, bu taleplerin takipçisi olacagi vurgulanan açiklamada, sunlar yer aldi, "Bugün itibariyla tüm aile hekimleri, her hastaya nitelikli saglik hizmeti verebilecegi 20 dakikalik bir süreyle iyi hekimlik uygulamasi geregi MHRS mevzuatina uygun olarak, sadece randevuyla hasta bakacaktir. Tibbi gereklilikler kapsaminda kronik hastalarimiza saglik hizmeti verilecek ancak HYP sistemi kesinlikle kullanilmayacaktir. Mevzuata uygun olmayan saglik raporu talepleri degerlendirilmeyecek, e-rapor harici saglik raporu hiçbir sekilde düzenlenmeyecek, ileri tetkik gerektiren durumlarda vatandaslar ikinci basamak saglik kuruluslarina sevk edilecektir. Aile hekimlerince özellikli izlem adi altinda, telefon ile aramak suretiyle hiçbir islem yapilmayacaktir." ifadesi kullandi.