AK PARTILI KESELI: SIRACININ SAHIDI BOZACI!

AK PARTILI KESELI:  SIRACININ SAHIDI BOZACI!

AK Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Didem Dereboylu Keseli, "Bir televizyon programinda birlikte canli yayinda olan Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay ve CHP Karsiyaka Ilçe Baskani M. Serdar Koç'u izlerken gözümde siraci ve bozaci canlandi." dedi.

AK Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Didem Dereboylu Keseli, Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay ve CHP Karsiyaka Ilçe Baskani M. Serdar Koç'un geçtigimiz gün bir televizyon programinda sarf ettikleri sözlere tepki gösterdi. Keseli, "Karsiyaka için henüz çivi çakmayi basaramamis olanlar, basarisizliklarini devletin hizmetlerini pervasizca elestirmekle örtemeyecekler. Selde dahi altyapi eksikleri nedeniyle halktan özür dilemeyen bir yönetim, üstünden suç ve sorumluluk atmaya iyiden iyiye alismis durumda. Mavisehir'den Girne'ye, Alaybey'den diger ilçelere kadar tüm altyapi eksiklikleri için hep bir bahaneleri var. " dedi.

AK Partili Keseli, "Karsiyaka Belediye Baskani Sayin Cemil Tugay'in göreve geldigi dönemde sarf ettigi sözleri ilk basta yanlis bilme ve eksik yahut hatali bilgilendirilmenin sonucu olarak degerlendirmistik. Sonrasinda gördük ki bunu bilinçli yapiyor. Peki ne yapiyor Sayin Cemil Tugay? 2 yildir daha temeli atilmamis projeler anlatiyor. Ne yapiyor Sayin Cemil Tugay? Bir ilçe belediye baskani olmasina ragmen her firsatta genel siyaset üstünden algi politikasiyla eksiklerini örtmeye çalisiyor. Tabii bunu yaparken de yalniz degil. CHP'li mevkidasimla bunu bir arada o kadar güzel yapiyorlar ki, gerçek mesleklerini bilmesek siraci ve bozaci olduklarini düsünecegiz." dedi.

Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay'in programda kullandigi "Çok is yaptik, çok masraf oldu." ifadesiyle belediye yahut vatandasin pandemi döneminde destek alamadigi söylemine sert bir çikis yapan Keseli, "Çok masraf oldugu dogrudur. Çok konustugunuz da dogrudur. Hatta bu kadar çok konusup, aslinda hiçbir sey söylememis olmak için çok yoruldugunuz da su götürmez bir gerçektir. Lakin çok is kisminda koca bir soru isareti bulunmaktadir. Izmir'in lider ilçesi Karsiyaka'da çok olan sey artik ne yazik ki çöp sorunudur, kokudur, trafiktir, bitmeyen eksikliklerdir. Ayrica devletimiz pandemi döneminde kisa çalisma ödeneginden tutun da, esnafa can suyu olacak çok düsük faizli kredilere, vergi ertelemelerine, kira yardimina kadar birçok faaliyette bulunmustur. Gerekli önlemler, imkanlar dahilinde alinmaya devam edilmektedir." dedi.

"BUNUN ADI SIYASI KISKANÇLIK"

Sehir hastaneleri, otoyollar ve köprüler gibi yap islet devret modeliyle hayata geçirilen projeler konusunda Baskan Tugay'in sözlerini degerlendiren Keseli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özel sektöre can suyu veren, vatandasa hizmet ve istihdam olarak dönen projelerle son 20 yil içinde ülkemizin çehresini yenilemistir. Lojistigin, ulasimin, hizmete erisimin ve hizin artik bir çag gerekliligi oldugu dünyada, 783.562 kilometrekare içinde yurdun her noktasina ayni anda hizmet götürmeye çalisan devletimizi alkislamak yerine yermeye çalismak ancak siyasi bir kiskançliktan ibarettir. Kendi ilçesi sinirlari içinde hizmette noksan olanlarin hayallerinin 81 ile yetemeyecegi asikardir. Devletimizin bu kadar kisa sürede bu kadar dev projenin açilisini yapmasinin siyasi rakiplerimizde rahatsizlik yaratmasina sasirmiyoruz. Hele hele yangin ihtimali üzerinden korku ve iftira siyaseti yaratma çabasini komik buluyoruz. Bu binalarin yönetmelikleri, hangi niteliklere göre yapildiklari bellidir. Bir belediye baskaninin bunlari bilmemesi cehalet, bilip de yok saymasi ise gaflettir. " dedi.

Bogaziçi Üniversitesi ile ilgili eylemlere destek veren ve "Masum eyleme siddetli polis müdahalesi var." ifadesini kullanan Baskan Tugay'a tepki gösteren Didem Keseli, "Üniversite rektörlerinin Cumhurbaskani tarafindan atanmasi kanunen bir hak ve sorumluluktur. Yillarca üniversitelerde basörtüsüne karsi saldirgan tutum içinde olanlarin, alt tarafi Anadolu'nun herhangi bir yerinden gelmis bir kiz ögrencinin basörtüsü yüzünden okuluna girmesine bile engel olmaya kalkan bir zihniyetin, bugün iktidardan uzakken, rektör seçimine bile bu denli karismaya kendinde hak görmesi, demokrasiyi benimsemediklerinin bir göstergesidir. Sandik 2023'te halkin önüne gelecektir. Halk kimi dogru buluyorsa onu seçer. Onun disinda provokasyona varan bir eylemi sahiplenmek ve savunmak, kamusal bir koltuk sahibine yakismamaktadir. Bakin eylemlere katilanlarin içinde terör örgütleriyle baglantili çok sayida kisinin varligi tespit edildi. Dün, HDP logosu gibi logoyu savunan Cemil Tugay'in bugün de ögrencilerle provokatörleri birbirinden ayirmadan konusmasina sasirmiyorum. " dedi.

"KARSIYAKA'NIN NE KENTI OLDUGUNU BILMIYORLAR"

Programin sonlarina dogru CHP'li Koç'un, Karsiyaka'yi bir gurme kenti yapma fikrine de deginen Keseli, "Karsiyaka'da yönetimi elinde bulunduran CHP, belli ki yillar içinde kentimizi tanimayi basaramamis, kentimiz için bir fikir üretememis olacak ki; hala Karsiyaka'nin ne kenti olacagini tartisacak kadar konunun basindalar. Karsiyaka Türk sporunun hele de basketbol ve yelken sporlarinin dinamosu olmus bir kenttir. Karsiyaka sanatin, kültürün, sporun kentidir." ifadelerini kullandi.