Tarih: 22.01.2021 15:22

AK Partili Keseli'den, Baskan Tugay'a kentsel dönüsüm tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Didem Dereboylu Keseli, Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankasi Konutlari sakinlerinin kentsel dönüsüm tepkisine destek verdi. AK Partili Keseli, Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay'a seslenerek "Depremi mi bekleyeceksiniz, ranta mi teslim edeceksiniz? Bir an önce magduriyetin giderilmesi, vatandasin hakkinin verilmesi elzemdir." dedi.

Izmir'de 30 Ekim'de yasanan ve 116 vatandasimizin canina mal olan deprem sonrasinda binalarin saglamligina iliskin gündem devam ederken, Karsiyaka'da ise vatandaslar kentsel dönüsümün gerçeklestirilemeyisine isyan etti. Karsiyaka Atakent Mahallesi'nde yer alan Emlak Bankasi Konutlari'nda ikamet eden vatandaslar, binalarinin 47 yillik oldugunu ve bu nedenle hizli bir sekilde kentsel dönüsüme ihtiyaç oldugunu, buna karsin 0.40 büyüme hakkiyla kentsel dönüsümün saglanmasina talebine Karsiyaka Belediyesi'nin izin vermedigini belirtti.

Can güvenliginden daha degerli ne var?

Konuya müdahil olan AK Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Didem Dereboylu Keseli, Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay'a seslenerek, "Bu vatandaslarin deprem korkusuyla yasamasindan ve can güvenliginden daha degerli ne var ki, haklari verilmiyor?" diye sordu. AK Partili Keseli, "Atakent'te vatandaslarimizin planli alanlar tip yönetmeliginde taban insaat alanlarinin 0.40'a büyüme hakki varken ve bölgede bu yönetmelikle üç bina yapilmisken, bugün bu hakkin teslim edilmeyisini anlamak oldukça güç. Bir yanda kentsel dönüsüm ve deprem konularinda basina sürekli 'ilgileniyoruz' mesaji veren bir Karsiyaka Belediyesi var, diger tarafta kentsel dönüsüm yapmak isteyen vatandaslarin önüne engel çikaran bir Karsiyaka Belediyesi var." dedi.

Bir an önce magduriyetin giderilmesi, vatandasin hakkinin verilmesi elzemdir

Karsiyaka Belediyesi'nin geri adim atmamakta diretmesi durumunda vatandaslarin mevcut kosulda kentsel dönüsüm yapacak bütçesinin olmadigini söyleyen Keseli, "Bu konutlarda ikamet eden vatandaslarimizin 400-500 bin liralari bulan masraflarla kentsel dönüsüme dahil olma sansinin olmadigi açik. Dolayisiyla bu vatandaslarimiza 'Ya git, ya da depremi bekle' denmektedir. Bugünün teknolojisiyle ne zaman gerçeklesecegini bilemedigimiz fakat olacagini bildigimiz bir depremden bahsederken, bir gün hatta bir saatin dahi çok önemli oldugu gerçegini unutmamak lazim. Eger istenen buradaki birçogu emekli yahut sabit gelirli vatandaslari buradan göndermekse, bu durum kan dondurucudur. Bir an önce magduriyetin giderilmesi, vatandasin hakkinin verilmesi elzemdir." dedi





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —