AK PARTILI KIRKPINAR, ALT YAPI SORUNUNA VURGU YAPTI

AK PARTILI KIRKPINAR, ALT YAPI SORUNUNA VURGU YAPTI

AK Parti Izmir milletvekili Kirkpinar, Izmir'de alt yapi sorunu oldugunu CHP'nin genel baskaninin bile kabul ettigini belirtti.

AK Parti Izmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yasar Kirkpinar, Izmir’de yasanan sel, su baskinlari ve hortum olaylarini meclis gündemine tasidi. 

Türkiye Büyük millet Meclisi’nde gündem disi söz alarak yasananlarin bir dogal afet oldugunu ancak, Izmir’de alt yapinin da yetersiz oldugunu kaydeden Kirkpinar, “Türkiye’nin 3’üncü büyüksehri olan Izmir’imizde yeterli alt yapi olmadigini hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel baskani kemal Kiliçdaroglu hem de Izmir Büyüksehir Belediye Baskani kabul ederken, CHP grup baskan vekili Özgür Özel’in bu çikisi beyhudedir” ifadelerini kullandi.

Farkli tarihlerde yasanan dogal afetlerde devletin bütün kurumlariyla vatandasin yaninda yer aldigina dikkat çeken Kirkpinar, “Kent genelinde etkili olan yagislardan ötürü Konak, Balçova, Karabaglar, Karaburun, Bayrakli ve Karsiyaka ilçelerimiz basta olmak üzere il geneli ev ve is yerlerini su basti, yollarin su ile dolmasi sebebiyle trafik akisi saglanamadi. Çesme ilçemizde yasanan hortum hadisesi ve dolu yagisi dolayisiyla, evler araçlar ve tarim arazileri hasar gördü, damlarin çökmesinden dolayi hayvanlar telef oldu. Tüm bu olaylar sonucunda devletimiz farkli tarihlerde yasanan felaketlerin ilk anindan itibaren tüm kurumlari ve imkanlariyla vatandasinin yaninda yer aldi” seklinde konustu.

Izmir’in yerel anlamda siyasi bir kisir döngü içerisine çekilip yeteri kadar hizmet alamadigina dikkat çeken Kirkpinar açiklamasinda su ifadeler yer verdi:

“Izmir Türkiye’nin üçüncü büyük sehri, Ege Bölgesinin de incisi olmasina ragmen maalesef yerel anlamda siyasi bir kisir döngü etrafinda birakilip birtakim hizmetlerden yoksun birakilmaktadir. Buna zaman zaman Izmir’i ziyaret eden ana muhalefet lideri ve milletvekilleri de maalesef sahit olmaktadirlar. Altyapi, üst yapi, trafik, çarpik kentlesme, kötü koku ve Körfez basta olmak üzere Izmir’imizin kaliplasmis ve çözülemeyen birçok sorunu mevcut. Deprem, sel, firtina gibi afetler elbette dogal afetlerdir ancak tedbir almak hepimizin görevidir. Özellikle kentlerde belediyelerin bu tür dogal afetlerde olusabilecek zarari en aza indirmek için çalisma yapmasi gerekmektedir. Ancak Izmir de bu ve buna benzer çalismalar maalesef yapilmamaktadir. Türkiye’nin en yetersiz altyapisi maalesef Izmir’dedir. Hatta buna altyapi demek bile mümkün degildir. En küçük bir yagmurda bile kanalizasyon ve yagmur suyu ayni yetersiz sebekeden denize desarj edilmeye çalisiliyor, sistem kaldiramayinca her tarafi kötü koku ve pislik atiklari kapliyor. Yerel yönetimlerin asli görevlerini yapmak yerine Hükûmetimize karsi algi olusturmaya çalismalari da bizleri vatandaslarimiz adina derinden üzmektedir.  Kimsenin Izmirli hemsehrilerimize eziyet çektirmesine göz yummayacagiz. Yirmi bes yildan beri Izmir'i yönetiyorsunuz, aslinda fazla söze gerek yok, manzara ortada. Bizim Izmirliler olarak beklentimiz alisilagelmis kolay siyaset oyunundan vazgeçip halki yanlis bilgilendirmekten ziyade icraata geçip magdur olan vatandaslarimizin magduriyetlerinin giderilmesi ve en önemlisi de sehrin kroniklesmis sorunlarinin çözülmesidir. Tüm bunlar ortadayken, CHP grup baskanvekilinin bahsettigi rakamlar sadece Izmir’in yüzde 11’ine tekabül ediyor. Bizim vurgulamak istedigimiz ise Izmir’in yüzde 89’unda yagmursuyu ayristirma hattinin olmamasidir. Kaldi ki kendi genel baskanlari da Izmir ziyaretinde alt yapinin ne kadar yetersiz oldugunu açik açik ifade etmistir.”