AK PARTILI KIRKPINAR'DAN BAYINDIR MESAISI

KIRKPINAR BAYINDIR'DA SÜT ÜRETICILERI ILE BIR ARAYA GELDI

Gündem 21.01.2021 10:35:11 0
AK PARTILI KIRKPINAR

AK Parti Izmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yasar Kirkpinar, Izmir’in Bayindir ilçesinde Süt üreticileri ile bir araya geldi.

Bütçe ve kanun tekliflerinin görüsülüp karara baglanmasinin ardindan 26 Ocak’a kadar tatile giren TBMM’de çalismalara ara verilmesi ile birlikte Izmir’de yogun bir program baslatan AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar, Bayindir’da çesitli ziyaret ve temaslarda bulundu. AK Parti Ilçe Baskanligi ile Belediye Baskanligi’ni ziyaret eden Kirkpinar, ardindan Bayindir Süt Üreticileri Birligi’ni ziyaret ederek süt üreticileri ile bir araya geldi.

Burada yaptigi konusmada Tarim ve Hayvanciligin önemine deginen Kirkpinar, AK Parti olarak verilen desteklerle ilgili de açiklamalarda bulundu.

Her zaman üreticinin yaninda olduklarini belirten Kirkpinar, “Büyükbas hayvan sayisini 9,9 milyondan 18,2 milyona, küçükbas hayvan sayisini da 32 milyondan 49,8 milyona ulastirdik. Kirmizi et üretiminin 421 bin tondan 1,1 milyon tona, beyaz et üretiminin 696 bin tondan 2,2 milyon tona yükseltildi. Süt üretimi ise 8,4 milyon tondan 22,1 milyon tona çikartildi. Sütün referans litre fiyatini Çig süt destekleme ödemeleri kapsaminda 353 milyon 849 bin lira destekleme ödemesi yaparak daima üreticinin yaninda olduk” ifadelerini kullandi.

“SÜTÜ ISTEDIGINIZ YERE ISTEDIGINIZ RAKAMA VEREBILIRSINIZ”

Araci firma ve kisilerin üreticileri yanlis yönlendirdigine dikkat çeken Kirkpinar, “Süt üreticilerinden süt toplayan bazi aracilar bakanligimizin açiklamis oldugu referans fiyatini yanlis yorumlayarak kendileri açisindan çikar elde etmek için bu referans fiyatinin tavan fiyati oldugu algisini olusturmaya çalisiyorlar. Verilen fiyatin en yüksek fiyat oldugunu beyan edip, yüksek fiyattan verenlerin yaptirimla karsilayacaklarini beyan ederek çikar saglamaya çalisiyorlar. Bu dogru degildir. Aslinda referans fiyati taban fiyatina esdeger bir tabirdir. Bunun üzerinde fiyat açiklamasi sütlerin daha yüksek fiyata alinmasi hem bizim açimizdan hem de bakanligimiz açisindan memnuniyet vericidir. Çünkü biz bugüne kadar hep üreticinin yaninda olduk bundan sonra da olmaya devam edecegiz. Süt üreticilerimiz manipülasyon ve yalan haberlere inanmasinlar Sütlerini istedikleri yerlere en iyi fiyatlara verebilirler” dedi.

2021 Yili Ocak Nisan süt destekleme miktarinin belirlendigini de vurgulayan Kirkpinar, "Ulusal Süt Konseyi 2021 Ocak - Nisan aylari için geçerli çig süt tavsiye satis fiyatini 2.80 TL/Lt olarak açiklamisti. Tarim ve Orman Bakanligimizca da ayni dönemde çig süt destegi 30 kurus olarak uygulanacaktir. Böylece, açiklanan bu çig süt tavsiye satis fiyati ve 30 kurus çig süt destegi ile paritenin 1,30'un üzerinde kalmasini saglamis olacagiz” seklinde konustu. 

Son iki yilda tarimsal destek miktarini yüzde 52 artisla 22 milyar liraya çikarildigini da sözlerine ekleyen Kirkpinar, söyle konustu:

“Bakanligimizin verilerine göre son iki yilda 51,6 milyar lira destek ödemesi yapilmis olup, 2021 yilinda ise 22 milyar lira ve 2 milyar lira ilave yedek ödenekle birlikte üreticilerimize insallah toplam 24 milyar lira tarimsal destek saglamis olacagiz. Hayvancilik destekleri kapsaminda aralik itibariyla 7,4 milyar lira ödeme yaptik. Son 2,5 yilda toplam 16,2 milyar lira destek ödedik. Üretici dostu politikayla üreticimizi korurken, diger taraftan tüketicimizi kolladik.”




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °