AK PARTILI KIRKPINAR'DAN CHP'LI SAVUNMA AVUKATLARINA CEVAP

"MINDERDEN KAÇAN SPORCU GIBI VAKIT KAZANMAYA ÇALISIYORLAR. BIZ SIYASETI YENI TÜRKIYE'NIN MIMARI ERDOGAN'DAN ÖGRENDIK SIZ SSK'YI BATIRMIS KILIÇDAROGLU'UNDAN. BIRAKIN SOV YAPMAYI ASLI GÖREVINIZE BAKIN"

Gündem 26.01.2021 11:28:40 0
AK PARTILI KIRKPINAR

AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar, Izmir’in Ödemis ilçesinde çesitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Kirkpinar, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile ilgili olarak yaptigi açiklamalara bazi CHP’liler tarafindan cevap verilmesini de kayda deger bulmadigini belirterek, “CHP’li Soyer ve savunuculari minderden kaçan sporcu gibi vakit kazanmaya çalisiyorlar. Izmir’in onlarca sorunu varken, bunlarin üstesinden gelemeyeceklerini anlayinca, farkli arayis içerisine giriyorlar” ifadelerini kullandi.

AK Parti Izmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Üyesi Yasar Kirkpinar, Ödemis’de süt üreticileri birligi, hayvan çiftlikleri ve çiftçi temsilcileri ile bir araya geldi. Kirkpinar burada yaptigi açiklamada Izmir’in kangren haline gelmis olan sorunlarinin oldugunu belirterek sehri yöneten CHP’li Soyer ve akil hocalarinin bu konulara duyarsiz kaldiklarini vurguladi. 

CHP’li yetkililerin Soyer’i savunmak yerine dogru yönlendirmeleri ve sehrin eksiklerini tamamlamasi yönünde telkinde bulunmalari gerektigini vurgulayan Kirkpinar, “Izmir’in su, kanalizasyon, alt yapi, trafik, koku, çarpik kentlesme basta olmak üzere birçok sorunu var. Soyer, neden Kiraz ilçemiz basta olmak üzere birçok ilçemizde tankerlerle su tasinma problemini çözmüyor. Neden yagmur sularinin kanalizasyon sularina karismasini engellemiyor. Çiftçinin kullandigi ova yollari ile ilgili hiçbir çalisma yapilmiyor. En küçük bir yagmurda Izmir'i sel aliyor. Kötü kokular yayiliyor. Trafigin içinden çikilmiyor. Kentsel dönüsüm ile ilgili hiçbir çalisma yapilmiyor. Yesil alanimiz yok, ulasimda büyük sikintilar var. Izmir’in hizmet bekledigi yüzlerce alan varken neden? Asli görevlerini yapmiyor. Minderden kaçip, klise laflar ile zaman geçirmeye çalisiyor. Ilçeleri dolasmanin sanki ilçelere ve çiftçilere bir lütufmus gibi gösterip reklam yapiyor. Tabii ki gideceksin, tabii ki dolasacaksin. Belediye sinirlari içiresinde yer alan ilçeleri elbette dolasip vatandaslarla bir araya geleceksin. Bunu yaparken de bunun bir lütuf olmadigini unutmayacaksin. Önüne yazilip verilen notlari okumakla beylik laflari kullanmakla bu is olmaz. Tekrar iddia ediyorum; Tunç Soyer tarimin T’sinden hayvanciligin H’sinden anlamaz. Soyer’i yere göge sigdiramayan bazi arkadaslar herhalde onu genel baskan yapacaklar. Öve öve bitiremedikleri Soyer ile insallah bir gün Izmir’i dolasip sorunlari yerinde görüp hep birlikte körfezde yüzerler. Yapamayacaginiz seylerle gündemi mesgul etmeyi birakin. Siz hizmet yapmak yerine hüküm giymis HDP'li belediye baskanlari ile yemek yiyip, Izmir parasi ve Izmir bayragini konusursunuz. Kibris ile ilgili de görüslerinizi beyan eder, sonra da isimlerini bilmediginiz ilçelerin sokaklarinda Çav Bella sarkisinin söylersiniz” diyerek tepkisini dile getirdi. 

“BIZ YENI TÜRKIYE’YI INSA ETTIK”

Hükümet olarak tarim ve hayvanciliga hem ciddi destekler verdiklerini hem de tarim ve hayvanciligin gelismesi noktasinda proje bazli çalismalar yaptiklarini dile getiren Milletvekili Kirkpinar, “Biz millete hizmet etmeyi büyüyen ve gelisen Türkiye’yi insa eden Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan’dan ögrenirken, onlar ise basinda bulundugu SSK’yi batirmis girdigi her seçimi kaybetmis birinden ögrenmisler. Aramizdaki fark budur. Bu baglamda Cumhurbaskanimizin yol arkadasi Sayin Bakanimiz Bekir Pakdemirli de Cumhurbaskanligi hükümet sisteminin ilk Tarim ve Orman Bakani olarak hükümetimizin politikalarini gelistirerek görevine sürdürmektedir. Hükümetlerimiz döneminde, tarimsal ve hayvansal destekleme, baraj ve sulama göletleri, yerli tohum, gida güvenligi ve orman varliklarimizin gelistirilerek koruma altina alinmasi basta olmak üzere birçok alanda yenilikçi ve destekleyici çalismalar yapilmistir. Bakanligimiz tarafindan ülkemizin ve dünya pazarlarinin ihtiyaci olan güvenilir gida ve kaliteli tarim ürünlerine erisebilirligi gerçeklestirmek, tarimsal ve ekolojik kaynaklarin sürdürülebilir kullanimini saglamak, kirsal alanda yasam standardini yükseltmek amaciyla politika belirlenmis ve uygulanmistir. Bizim gayemiz gida ve tarim alaninda; üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde saglamak, Türkiye’yi bölgesinde lider, dünyada küresel aktör haline getirmektir. Sizin o söylemeye çalistiginiz seyleri bizler tarimda ve hayvancilikta yillardan beri yapiyoruz. Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgelerini olusturduk, kooperatifçiligi destekliyoruz. Tohumla ilgili dünyanin en ileri ülkelerinden biriyiz, sözlesmeli tarima ve havza bazli tarim sistemini benimsemis yayginlastirmak için çalismalar yapiyoruz. Lisansli depoculugu yayginlastiriyoruz. Tipki bundan önce oldugu gibi 2021 yilinda tarimsal destekler ve müdahale alimlarinin yaninda tarim, orman ve sulama yatirimlari ile büyütmeye ve desteklemeye devam edecegiz” Ifadelerini kullandi.

“TARIMSAL DESTEK RAKAMLARI”

Kirkpinar açiklamasinda Tarim ve Orman bakanligi tarafindan verilen destek rakamlari ile ilgili de su ifadelere yer verdi:

“Son 18 yilda tarimsal destek miktarinda 12 kat rekor artisla reel 311 milyar lira hibeye ulasilmistir. Hayvansal desteklerin kapsamini da tam 60 kat artisla... Yani 2020'de 7,4 milyar lira hayvansal destek verdik, son 2.5 yilda da 16,2 milyar lira destek verdik. Kirsal kalkinma yatirimlari destekleme programi kapsaminda 18 yilda 12 bin projeye 10 milyar lira hibe verirken, 100 bin kisilik istihdam sagladik. Yine Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminde 3 bin 500 projeye 1 milyar lira hibe verirken 18 bin kisiye istihdam saglamis olduk. Lisansli depo, genç çiftçi ve kirsal kalkinmada uzman eller kapsaminda 1,8 milyar lira, IPARD kapsaminda da 13 milyar lira yatirim yaptik. ORKÖY kapsaminda 3,3 milyar lira kredi destegi sagladik. TARSIM konusunda da devlet 6,9 milyar lira hasar tazminati ödedi. 2.5 yilda da 3,3 milyar lira prim destegi verildi.”



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °