AK Partili Ünal’dan ‘işçi’ isyanı: Sırtınızda küfe varsa Cemil Bey’e iletin!

Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı olağan meclis oturumuna AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal’ın verdiği ve dile getirdiği önergeler damga vurdu.

Gündem 4.09.2024 21:34:00 0
AK Partili Ünal’dan ‘işçi’ isyanı:  Sırtınızda küfe varsa Cemil Bey’e iletin!

Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın başkanlığında gerçekleşti. AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, 93 işçinin işten çıkarılmasını gündeme getirdi. işten çıkarılan işçiler için Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal’a tepki gösteren AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal, “Bununla alakalı sırtınızda bir küfe, sırtınızda bir yük varsa Karşıyaka Belediyesi'ni yönetilmez, yönetilemez duruma getirip ödül olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cemil Bey bunu iletin. Çünkü Cemil Bey için 200-300 kişiyi almak, şu şişeyi buradan alıp buraya koymak kadar kolay” dedi.
ayrıca geçtiğimiz aylarda belediyeden işten çıkarılan işçilerin de geri alınması çağrısında bulundu.

CEMİL BEY'E İLETİN
İşçi çıkarımları hakkında da konuşan Ünal, “Bunun dışında hepimizin de gündeminde olan işçi ve işçi emekçi arkadaşlarımız var. Bir belediye işçi çıkarabilir. Bir belediye personel fazlası olan sayısıyla alakalı gerekli önlemleri alabilir. Bununla alakalı bir beis yok. Ancak 93 tane işçi 25’i ikinci maddeden kod 46’dan atılamaz. Bu arkadaşlarımız niye atıldı? Kendilerine yapılan açıklama şu; eyleme gittiniz, eylem yaptınız. Peki, madde ne diyor? İş Kanunu: Ücreti ödeme gününden itibaren 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için fes edilemez ve yerine yeni işçi alınamaz. 93 arkadaşımızın bu nedenden dolayı feshedildi. Bu nedenden dolayı feshedemezsiniz. Kanuna aykırı. 25’e 2… Sizin de özel işletmeniz vardır. 25’e 2’den sizin kapınıza gelen bir çalışanı siz içeri alır mısınız? Ya da sizin insan kaynaklarınız o işi, o işçiyi içeri alır mı? İşe kabul eder mi? Etmez. Ne diyor 25’e 2? Uyuşturucu kullanımı var. Alkollü işe gelmek var, arsızlık var, hırsızlık var, edebisizlik var. Aklınıza ne geliyorsa hepsi var. Yazık ya. Bakın içinde 20-25 yıldır çalışan belediye emek vermiş olan arkadaşlar var. 2 yıl ya da 7 yıl demiyorum. 20-25 yıl emek vermiş birini siz ya da yönetiminiz kapının önüne koyamaz. Her ay yaklaşık İZBB’de doğum ve ölüm gibi normal bir sirkülasyon var. Her ay en az 150-200 tane işçi emekli oluyor. Eğer hani bununla alakalı sırtınızda bir küfe, sırtınızda bir yük varsa Karşıyaka Belediyesi'ni yönetilmez, yönetilemez duruma getirip ödül olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cemil Bey bunu iletin. Çünkü Cemil Bey için 200-300 kişiyi almak, şu şişeyi buradan alıp buraya koymak kadar kolay” diye konuştu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °