AKARYAKIT HATTINDA HIRSIZLIK

AKARYAKIT HATTINDA HIRSIZLIK

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
AKARYAKIT HATTINDA HIRSIZLIK

Aliaga'da TÜPRAS boru hattina girerek petrol çaldigi iddia edilen kisiler, polis ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi.

Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, Siteler Mahallesi'nde bulunan gemi söküm tesisleri girisindeki makilik ve ormanlik arazide, TÜPRAS rafineri ile bir akaryakit sirketinin dolum tesislerini birbirine baglayan yeralti hattindan, kazi yapilarak petrol hirsizligi yapildigi bilgisi üzerine çalisma baslatti. Bilgi üzerine harekete geçen ekipler,  saat 21.00 siralarinda çalilik araziye yanasan 45 ABB 969 plakali bir kamyonun dolum yaparak olay yerinden ayrilmaya çalismasi esnasinda araç sürücüsü R.T. yi kiskivrak yakaladi. Olay yerinde tankeri dolduran ve ayni zamanda gözcülük yaptigi düsünülen A.T. isimli bir sahis da ekipler tarafindan yakalandi.

Yapilan incelemede piyasa degeri 150 bin lira civari yaklasik 20 ton mazot, daglik arazide agaç dallari ve yesil branda ile gizlenmis 3 bin litre kapasiteli dört adet plastik mazot tanki bulundu. Ayrica ekipler tarafindan yapilan incelemede plastik mazot tanklarinin hortum vasitasi ile ortada bulunan bir ana hortuma baglandigi ve bu ana hortumun çaliliklar içerisinden yer altindaki dolum alanina ulastigi belirlendi.

Olay yerinde yakalanan 2 kisinin disinda, hirsizlik olayiyla iliskili bulundugu düsünülen A.Y. ve E.Y. isimli 3 kisi daha ekipler tarafindan yakalanirken, gözaltina alinan toplam 5 kisi ile ilgili adli islemlerin sürdügü ögrenildi


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °