Akçakoca Müftüsü Saban Soytekinoglu'nun sözleri tepki almaya devam ediyor.

Rumeli ve Balkan Dernekleri, Akçakoca Müftüsü Saban Soytekinoglu hakkinda suç duyurusunda bulundu

Gündem 25.05.2021 18:39:45 0
Akçakoca Müftüsü Saban Soytekinoglu

Izmir Adliyesi önünde toplanan Izmir Rumeli ve Balkan Dernekleri üyeleri, Müftü Soytekinoglu hakkinda, "Halki kin ve düsmanliga tahrik, ayrimcilik, hakaret ve görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle savciliga suç duyurusunda bulundu.

Dernekler adina basin açiklamasini okuyan eski Izmir Barosu Baskani Aydin Özcan, "En büyük Selanikli Mustafa Kemal Atatürk'tür. Akçakoca müftüsünün sözlerini kabul etmiyor. En agir cezayi almasi için cumhuriyet savcilarini göreve davet ediyoruz" dedi.

Izmir Rumeli ve Balkan Dernekleri, Selanik göçmenleriyle ilgili sözleri tepki çeken Düzce Akçakoca Müftüsü Saban Soytekinoglu hakkinda savciliga suç duyurusunda bulundu. Rumeli ve Balkan dernekleri adina açiklama yapan eski Izmir Baro Baskani Aydin Özcan, "En büyük Selanikli Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk sadece Selanikliler'in degil, bütün Türk ve Müslüman camiasinin, mazlum halklarinin emperyalizme karsi sesi olmustur. Akçakoca müftüsünün sözlerini kabul etmiyor, savcilari göreve davet ediyoruz" dedi.

Ramazan Bayrami’nda akrabalarini ziyaret etmek için gittigi Sakarya Karasu'da camide vaaz verirken Selanik göçmenleriyle ilgili tepki çeken sözler sarf eden Düzce Akçakoca Müftüsü Saban Soytekinoglu, Izmir'deki Balkan derneklerini ayaga kaldirdi. Izmir Adliyesi önünde toplanan Izmir Rumeli ve Balkan Dernekleri üyeleri, Müftü Soytekinoglu hakkinda, "Halki kin ve düsmanliga tahrik, ayrimcilik, hakaret ve görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle savciliga suç duyurusunda bulundu.

"SAVCILARI GÖREVE DAVET EDIYORUZ"

Dernekler adina basin açiklamasini okuyan eski Izmir Barosu Baskani Aydin Özcan, "En büyük Selanikli Mustafa Kemal Atatürk'tür. Akçakoca müftüsünün sözlerini kabul etmiyor. En agir cezayi almasi için cumhuriyet savcilarini göreve davet ediyoruz" dedi.

"CEZALANDIRILMALIDIR"

Basin açiklamasinda söyle denildi: 

"Sadece Selanik Türkleri'ne karsi degil Yahudi inancina mensup vatandaslarimiz da hedef göstermistir. Israil'in bu haksiz politikalari Yahudi inancina mensup insanlara mal edilmemelidir. Zira bu politikalardan rahatsiz olup buna tepki gösteren Yahudiler de bulunmaktadir.

Ülkemizde yaklasik 20 milyon Balkan -Selanik kökenli Türk bulunmaktadir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de Selanik Türk'ü oldugu, güzel ülkemizi emperyalist devletlere, yedi düvele karsi savasarak isgalden kurtardigi, tüm mazlum halklarin önderligini üstlendigi unutulmamalidir. Devletin ve toplumun birlik içerisinde devami açisindan devletin ideolojisiyle bagdasmayan ve tarihi gerçekleri yok sayan toplumu kin ve nefrete sürükleyen, bir kesimini asagilayan, bölmeye çalisan bu tarz söylemlere prim verilmemesi dolayisiyla failin cezalandirilmasi büyük önem tasimaktadir."

'SABETAYIST' DEMISTI 

Akçakoca müftüsü Saban Soytekinoglu, Israil'in Filistin'e yönelik saldirilarina degindigi vaazinda Selanik göçmenleriyle ilgili, "Yüzde 90’i Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanliga girmis gözüken Yahudiler. Aslinda Müslüman degil" demisti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °