Akilli Ihbar Sistemi tespit etti, ekipler 13 dakikada yangina ulasti

Akilli Ihbar Sistemi tespit etti, ekipler 13 dakikada yangina ulasti

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin Akilli Ihbar Sistemi, Bornova'da çikan orman yangininin kisa sürede fark edilmesini sagladi. Itfaiye ekipleri yangina müdahale ediyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Akilli Ihbar Sistemi, Bornova’da çikan orman yangininin kisa sürede fark edilmesini sagladi. Itfaiye ekipleri yangina müdahale ediyor.  

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin yanginlari çikar çikmaz fark ederek söndürmek için hayata geçirdigi Akilli Ihbar Sistemi, Bornova Gökdere Mahallesi’nde çikan orman yanginini tespit etti. Duman ve atese duyarli kameralar tarafindan kilometrelerce öteden algilanan yangina Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi ekipleri 4 arazöz, IZSU ve Park Bahçeler Dairesi'ne ait 4 su tankeri ve 3 hizmet araci ile müdahale ediyor. Orman Bölge Müdürlügü ise yangin bölgesine 10 arazöz sevk etti.


Itfaiye ekipleri 13 dakikada olay yerindeydi

Bornova Gökdere’de ormanlik alan içerisinde meydana gelen yangina Akilli Ihbar Sitemi sayesinde hizli müdahale ettiklerini ifade eden Itfaiye Daire Baskani Ismail Derse, “Dumana duyarli kameralarimiz sayesinde yangin ihbari 112 çagri merkezimize saat 13.08’de düstü. Itfaiye ekiplerimiz en yakin istasyon olan Bornova Merkez ve Isikkent’ten yola koyuldular ve 13 dakika içerisinde olay yerine ulastilar ve müdahaleye basladilar. Yangin büyümeden olasi bir felaketin önüne geçecegiz “dedi. 


Akilli Ihbar Sistemi nedir?

Izmir’deki ormanlik alanlar 12 istasyonda toplam 45 kamera ile izleniyor. 20 kilometre çapinda görülen en ufak dumanda kameralar merkeze bilgi veriyor. Yanginin tespiti halinde ekiplere hem video hem de konum gönderilerek yangina müdahale edilmesi saglaniyor.