Tarih: 25.08.2021 16:20

AKSOY'DAN BEKLENEN HAMLE

Facebook Twitter Linked-in


Geçtigimiz Temmuz ayinda tahliye olan Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy, göreve iade talebiyle Içisleri Bakanligi’na basvuruda bulundu.


2020 yilinin Kasim ayinda “zimmet ve irtikap” iddiasiyla tutuklanan Aksoy, Içisleri Bakanligi tarafindan "tedbiren" görevden uzaklastirilmis ve geçtigimiz haftalarda görülen durusmasinda adli kontrol sartiyla tahliye edilmisti. Tahliyesinin ardindan bir süre dinlenen ve ailesiyle vakit geçiren Serdar Aksoy, yayinladigi bir açiklama ile görevine iade talebinde bulundugunu belirtti.


Yaklasik iki aylik suskunlugunu bozan Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy, açiklamasinda sunlari söyledi:


“31.03.2019 tarihinde halkimizin teveccühü ile seçilmis oldugum Menemen Belediye Baskanligi görevimden 23.11.2020 tarihinde tutuklanmam nedeniyle uzaklastirildim. Yaklasik 8 ay haksiz yere kaldigim cezaevinden 07.07.2021 tarihinde yapilan ilk mahkemede serbest birakildim. Iç Isleri Bakanligina yaptigim basvuru ile birlikte görevime iade edilmem için talepte bulundum. Bunun hukuki bir hak oldugunu belirtmek isterim. Demokrasilerin temel prensibi seçimler ve halkin iradesidir. Bu temel prensip göz önüne alinarak görevime iade edilecegimi düsünüyorum. Tüm kamuoyuna saygilarimla.”





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —