Tarih: 09.04.2022 15:26

AKSOY'DAN ZEHIR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik Radyo’da Ali Çagatay’in konugu olan görevden alinan eski Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy yaptigi açiklamalar ile adeta Ankara’yi salladi.



Zimmet ve Irtikâp sorusturma kapsaminda görevinden alinan Aksoy serbest birakilmisti.

Cezaevinde 8 ay kaldiktan sonra denetimli serbestlik ile disari çikan Serdar Aksoy'un kamu zararinin olmadigi ispati ve söz konusu davada delil olarak sunulan imzalarin sahte çikmasi ispati dogrultusunda mahkeme karari ile denetimli serbestligi  ortadan kaldirildi.

Yasananlarin bir trajedi oldugunu ortaya koyan Aksoy, “  Seçimler öncesi Menemen’de çok ilginç seyler yasandi. Geçmis dönemde Belediye Baskanligi yapmis olan arkadasimiz direkt olarak Cumhur Ittifaki adayina çalisti. Ilk defa bir Belediye Baskani’nin esine tasli sopali saldiri yapildi. Kumpas tabirlerine eskiden kizardim. Ta ki basima gelene kadar. Menemende Millet iradesi gasp edildi. Su an disaridayim, maasimi aliyorum, özlük haklarima da sahibim. Niçin görevime iade etmiyorsunuz? Benim yerime su an bir vekil bakiyor.” seklinde ifadelerde bulundu.

AÇIK IHALE YERINE FARKLI USULLERLE TALEPTE OLANLAR ORTAYA ÇIKTI.

Seyrekte düsünülen proje için açik ihale usulü düsünüldügünü belirten Aksoy, açiklamalarina söyle devam etti: “Açik ihale ile Seyrekteki arazimizi ihale etmek istedik. Belediye Meclisi’nden yetki alirken de bu sekilde aldik. Sonra açik ihale usulü degil, benden farkli usuller talep edenler ortaya çikti.  Bizzat Ankara'dan milletvekili bunlar.

Ali Çagatay’in, “ Ankara’dan talep eden milletvekilleri CHP’den mi ?” sorusuna;

Aksoy, “ Maalesef. Açik ihale ile olmasi gerektigini farkli usuller ile uzun vadeli kiralamalarla olamayacagini anlatmaya çalistim. Bu olaydan yaklasik 10 gün sonra maalesef beni bir otele davet ettiler. CHP Izmir Il Baskani beni bir otele davet etti.  Yaninda Genel Merkez’den gönderilmis olan üç milletvekili vardi. Bizim Koyundere Santiyesi olarak tabir ettigimiz bir yer var. Menemen Belediyesi’nin santiyesidir. Bu santiyede hirsizlik oldugunu, mallarin çalindigini ama bu hirsizligin hirsizlik degil, benim talimatim ile gerçeklestigine dair bir imzali belge gösterdi. Sayin milletvekili, benim böyle bir imzam ve yazim yok.  Yazi bir defa sahte. Sayisi ve numarasi yok. Sonra imzanin sahte oldugu da kanitlandi. Onlara imzanin bana ait olmadigini da söyledim.” dedi.

 PARTIMDEN ISTIFA ETMEK ZORUNDA BIRAKILDIM.

Otel odasinda CHP Izmir Il Baskani ve CHP’li üç milletvekili ile yapilan konusmanin ardindan Parti Disiplin Kurulu’na sevkinin yapilacagini ve degerlendirmenin de orada yapilacagini söylediklerini ifade eden Aksoy, “ Üzerinden çok uzun zaman geçmeden bir sekilde Ulusal Medya’da istisnasiz tüm TV kanallarinda altyaziyla “ Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy, parti disiplinine verildi” dendi.  Benim bundan haberim yok. Disipline verildigimi canli yayinlarda gördüm. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bunu kendime yediremedim.  Ben de partimden istifa ettim.  Su an istifa etmis olmama ragmen Cumhuriyet Halk Partiliyim.  Cumhuriyet Halk Partisi Ali’ye, Veli’ye Kemal Bey’e Deniz Bey’e hiç kimseye ait degildir. 50 yil bu partiye hizmet etmis bir ailenin ferdiyim. Partimden istifa etmek zorunda kaldim. Daha dogrusu iteklendim.  Parti disiplinine de gitmedim” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —