AKUT, "GÜVENDEYIM” uygulamasina önemli yenilikler ekledi

AKUT,  "GÜVENDEYIM” uygulamasina  önemli yenilikler ekledi

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Dernegi, "Genel Bilgi Teknolojileri” sirketi isbirliginde gelistirdigi ve 1 yil önce yayinina basladigi "Güvendeyim” uygulamasini; Ingilizce dil destegi ardindan, simdi de yeni ö

3 yeni özellik

Google Play ve Apple App Store üzerinden yayinda olan uygulamaya; acil durumlarda kullanilmak üzere siren ve titresim butonu, ana ekran için karanlik mod destegi ve akut://güvendeyim seklinde farkli uygulamalardan açilabilmesi için URL Scheme seçenegi eklendi. Siren ve titresim özelligi, “Ayarlar” menüsünden “sürekli çal” ya da “bir defa çal” seklinde tercih edilebiliyor.

Mobil afet rehberi

“Güvendeyim”, dogal afet durumlarinda, konum bilgilerinizin kisa mesaj yoluyla daha önceden belirlediginiz kisilere gönderilerek, güvende oldugunuzun bildirilmesine yardim eden bir mobil uygulama. Ayni zamanda, deprem, sel ve yangin konularindaki bazi temel bilgilere; yine uygulamanin menüsü üzerinden ulasilabiliyor. Kisacasi uygulamayi, afetlere karsi bir mobil rehber gibi düsünebilirsiniz.  

Kullanim için internet gerekmiyor

Uygulamanin bekli de en önemli özelligi, internetsiz çalisabiliyor olmasi. Aramanin mümkün olmadigi, internetin çalismadigi, SMS’lerin devreye girdigi dogal afet durumlarinda, tek bir butona basilmasi, konumunuzun paylasilmasi için yeterli oluyor. Uygulamanin Ayarlar bölümünden, acil durumlarda haber iletilmesini istediginiz, en fazla 5 kisinin telefon numarasini ekleyebiliyorsunuz. Daha saglikli çalisabilmesi adina, ayni sehirde yasamayan en az bir yakininizin numarasinin uygulamaya eklenmesi öneriliyor. 

Standart SMS tarifesi üzerinden operatör tarafindan ücretlendirilen uygulama, GPS servisi üzerinden konumun alinmasi, telefonun marka modeli ile bulunulan ortam gibi degiskenlere göre farkli sürelerde islem gerçeklestirebiliyor.