Tarih: 28.05.2021 16:39

ALI BABACAN BURSA'DA 'BUNLAR IYI GÜNLER' SÖZLERINI DEGERLENDIRDI!

Facebook Twitter Linked-in

Demokrasi ve Atilim Partisi (DEVA) Genel Baskani Ali Babacan, partisinin il binasinin açilisini gerçeklestirmek üzere gittigi Bursa’da gündemi degerlendirdi. Bursa basiniyla bir araya geldikten sonra il binasinin açilisinda konusan Babacan su ifadeleri kullandi:

‘BionTech ile imza atmak için bugüne kadar ne beklediniz?’

“Artik asisi olan bir hastalik Türkiye’de hâlâ etkili. Asi zamanlica tedarik edilmedigi için vatandaslarimiz ölüyor. Simdi BionTech ile imza attilar. Bugüne kadar ne beklediniz? Niye beklediniz?”

‘Bir genel baskana saldiri olursa sorumlusu Sayin Erdogan’dir’

“Devlet vatandaslarinin güvenligini saglamakla sorumlu. Öyle bir hale geldi ki memleket, devletin basindaki cumhurbaskani siyasi rakibi gördügü bir genel baskani tehdit ediyor. ‘Bunlar daha iyi günler’ diyor. Çarsamba günkü ifadelerinden sonra Türkiye’de eger siyasi siddet olursa, sokak siddeti olursa, eger herhangi bir partinin üst düzey yöneticisine, herhangi bir partinin genel baskanina sokak ortasinda saldiri olursa bunun sorumlusu bizzat Sayin Erdogan’in kendisidir.”

‘Z raporu: Krizlerin ortagi çete liderine dava arkadasim diyor’

“Sayin Erdogan, bugünlerin nesi iyi Allah askina? Bugünleri nasil ‘iyi günler’ diye tanimliyorsunuz? Z raporunu açiklayalim. Çete liderleri özel afla serbest birakiliyor. O çete liderleri tüm muhalefet liderlerini, gazetecileri, aydinlari alenen tehdit ediyor. Krizlerin ortagi Bahçeli çete liderini koruyup kolluyor, ‘dava arkadasim’ diyor. Mafyalar, illegal örgütlenmeler âdeta bölge bölge ülkedeki suç alanlarini, ranti paylasiyor. Geçmiste Erdogan’in posterleriyle Rize’de mitingler yapan suç örgütü lideri siyasetçilerin, bürokratlarin ve gazetecilerin içinde oldugu vahim iddialarda bulunuyor.”

‘Paramizin tarihin en kiymetsiz günlerini yasamasi mi iyi gün?’

“Paramiz tarihinin en kiymetsiz günlerini yasiyor. Lafa gelince milliligi, yerliligi de baskasina birakmiyorlar. Ülkenin milli, yerli parasini pul etmek mi millilik, yerlilik? Ev gençleri var, is bulamiyorlar. Yoksulluk intiharlari haberleri aliyoruz. Sayin Erdogan, bu mu ‘iyi günler’ dediginiz? Daha ne getireceksiniz basimiza?”

‘Bu milletin daha fazla fakirlesmesine izin vermeyecegiz’

“Biz bu ülkede mutlak yoksullugu sifirlamistik. Su andaki hükûmet tekrar diriltti. Bu milletin daha fazla fakirlesmesine izin vermeyecegiz. Piyasalarda dünya tarihinde görülmemis miktarda likidite varken, kendi insanimizin imkanlari varken, kiralik kasalar doluyken, yastik alti birikimi varken, bu ülkenin insanlari kendi birikimlerini baska ülkelerde daha güvenli limanlarda park etmeye çalisirken varlik içinde yokluga müsaade etmeyecegiz.”

‘Yil sonunda garanti ödemeleri bütçede yetmeyecek’

“Pandemi döneminde vatandasa dogrudan destek için bütçeden ayirdiklari para 15 milyar lira. Geçilmeyen köprüler, kullanilmayan otoyollar, uçaklarin inmedigi havaalanlari için ödedikleri para sadece bu yilin bütçesinde 31 milyar lira. O da eski kurla. Bugünün kuruyla çarpsaniz çok daha fazla tutacak. Yil sonu geldiginde 31 milyar bütçede yetmeyecek. 11 tane bütçe yapmis kardesiniz olarak bütçenin az çok nereye gidebilecegini görebiliyorum.”

‘Derse ihtiyaciniz var, bilmiyorsunuz’

“Reçeteyi pandemi ilk çiktiginda hükûmete reçeteyi verdik. Sayin Erdogan beni kast ederek ‘Kalkmis bana ders vermeye çalisiyor’ dedi. Derse ihtiyaciniz var, bilmiyorsunuz. Hiç olmazsa ögrenin. Bilmemek bir devlet yöneticisi için dogru degil, bilenlere danismasi lazim. Ama atadigi kadrolar da o isten anlamayan kadrolarsa disaridan gelen önerileri dinleyin. Biz sadece yanlislara isaret etmiyoruz. Uygulanmasi mümkün olani öneriyoruz.”

‘Esnafa destekte hep yokus yapiyorlar’

“Vatandaslarimiza karsiliksiz destegi geçinebilecekleri kadar ve düzenli yapin. Asgari ücretle çalisan bir kisinin isverene maliyeti bir ayda 4200 lira. Esnafa büyük paket diye açikladigi rakam bir defalik 3 bin, 5 bin lira. Onun da sarti surtu var. Daha alabilen de yok, hep yokus yapiyorlar. Sartlari tutturabilene ask olsun. Su SGK prim ödemelerini, vergi borçlarini, elektrik-su-dogal gaz ödemelerini faizsiz erteleyin. Kira destegiyle destekleyin. Kredi borçlarini pandemi bitene kadar erteleyin. Stopajdan tamamen vazgeçin.”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —