Tarih: 04.01.2022 14:41

ALI BABACAN'DAN TÜIK'E TEPKI ''TÜIK HAYAL ALEMINDE''

Facebook Twitter Linked-in

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Izmir Torbali’da esnafi ziyaret etti. Bir kirtasiye dükkanina giren Babacan’a esnaf, TÜIK’in açikladigi enflasyon rakamlarinin gerçegi yansitmadigini söyledi. 

Esnafin “Fotokopi kagidini bir ay önce 20-25 liraya satiyorduk, su anda 60 liraya satiyoruz. Kârimiz yok. Yüzde 100’den asagi zam gelen hiçbir sey yok. Hâlâ yüzde 20 enflasyonla yasadigimizi zannediyoruz” sözleri üzerine Babacan su ifadeleri kullandi:

“Bunlar okuyan yazan nüfus için en temel ihtiyaç. TÜIK’in enflasyonu komik rakamlar. Onlar artik ayri bir hayal aleminde. Insanlari da yaniltiyorlar. Alisverisin içinde olan herkes görüyor.” 

"ETIKETLERI DEGISTIRMEKTEN ETIKET MAKINELERINI BOZDUK"

Bir okul çantasinin fiyatini soran Babacan’a esnaf “Okul sezonunda bu çantalari 50 liraya satiyorduk, su anda 100 liraya satiyorum ve yenisini alamiyorum. Artik etiketleri degistirmekten etiket makinelerini bozduk. Ekonomik olarak sizin zamaninizda isler çok güzeldi. Insallah yine ayni olur” diye karsilik verdi.

Babacan ise “Çabuk toparlar, çabuk düzelir. Onlar ne yaptigini bilmiyor. Isi bilen bir ekip basa geldiginde yürür gider” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —