Aliaga, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami'ni coskuyla kutladi

Aliaga, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami Aliaga'da nefes kesen yarislar ve birbirinden renkli etkinliklerle coskuyla kutlandi.

Aliaga Kaymakamligi koordinesinde, Aliaga Bölge Liman Baskanligi, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi, Aliaga Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanligi, S.S. Aliaga Su Ürünleri Kooperatifi, Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi (ALDER), Aliaga Sualti Sporlari ve Yelken Kulübü’nün katilimlariyla, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami Aliaga’da nefes kesen yarislar ve birbirinden renkli etkinliklerle coskuyla kutlandi.


“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami” kutlamalari saat 10.00’da Cumhuriyet Meydani’nda, Atatürk Aniti’na çelenk sunumuyla basladi. Tören saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Cumhuriyet Meydani’ndaki çelenk sunma törenine;  Aliaga Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar,  Aliaga Bölge Liman Baskani Ahmet Apak, Aliaga Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Aliaga Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Aliaga Sahil Güvenlik Komutani Yüzbasi Çagri Gültekin, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdogan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Oda Baskanlari ve vatandaslar katilim gösterdi. Çelenk sunma töreni bitiminde protokol üyeleri tarafindan ‘Deniz Sehitleri’ anisina denize çelenk birakilmasiyla birlikte tören sona erdi. Tören sonrasi yarismalar ve aktiviteler Aliaga Balikçi Barinagi’nda devam etti.


“Deniz Temizligi” etkinligi düzenlendi

Resmi törenin ardindan saat 14.00’te Aliaga Balikçi Barinagi’nda, Aliaga Sualti Sporlari ve Yelken Kulübü tarafindan “Deniz Temizligi” etkinligi gerçeklestirildi. Yaklasik bir buçuk saat süren deniz dibi temizligi sonrasi denizden 750 kg atik çikarildi. Çikarilan atiklar Aliaga Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügünce bertaraf edilmek üzere teslim alindi.


Yarismalar kutlamalara renk katti

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami, kutlamalari saat 17.00’de baslayan yarismalarla devam etti. Yüzme, halat çekme, motor ve özel tekne yarislari ile el incesi atma yarislarindaki mücadeleler nefes kesti. Aliaga halkinin yogun katilim gösterdigi yarislarda dereceye giren kisi ve takimlara çesitli ödüller ve sertifika takdim edildi. 5 kategoride düzenlenen yarismalarda dereceye giren kisi ve takimlara ödülleri Aliaga Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Bölge Liman Baskani Ahmet Apak, Aliaga Ticaret Odasi Meclis Baskani Adnan Saka, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdogan Akyüz, Aliaga Ilçe Saglik Müdürü Dr. Özkan Orhun, Aliaga Su Ürünleri Kooperatif Baskani Hakan Sengül, IMEAK DTO Aliaga Sube Meclis Baskani Ismail Önal ve Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek tarafindan takdim edildi.


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlama programi IMEAK DTO Aliaga Subesi tarafindan düzenlenen, Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga protokolü ve IMEAK DTO üyelerinin katilimiyla gerçeklesen aksam yemegi ile son buldu.


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ni bu yil coskuyla kutladiklarini söyleyen IMEAK DTO Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek, “Pandemi sebebiyle 2 yildir resmi tören disinda bir etkinlik düzenleyemiyorduk. Denizcilik sektörünün can damari olan Aliaga’miz da bu sene Aliaga Kaymakamligimizin koordinesinde Odamiz ve diger kurumlarimizin katilimlariyla birlikte organize etmis oldugumuz çesitli etkinlik ve yarismalarla sektör olarak halkimizla bir araya gelerek bayramimizi coskuyla kutladik. Katilim ve katkilarindan dolayi emegi geçen herkese bir kez daha tesekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.