Tarih: 08.04.2022 16:49

ALIAGA BELEDIYE MECLISINDE GERGIN ANLAR

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Belediyesi Nisan ayi ikinci oturumu tartisma ve arbedeye sahne oldu.Faaliyet raporunun oylanacagi oturumda, CHP Grup Baskan Vekili Hakan Turan’in elestirileri ve ret oyu vereceklerini açiklamasinin ardindan söz alan Belediye Baskan Yardimcisi Hakan Simsek, yapilan elestirileri reddederek muhalefetin kapasite ve vizyonunun yetersiz oldugunu ifade ederek “Ya kendinizi güncelleyeceksiniz, ya da böyle bacak bacak üstüne atip yayilarak konusacaksiniz” diyerek bunun saygisizlik oldugunu belirtti.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Oguzhan Özsahin, Simsek’in agir sözlerine karsilik olarak yaptigi konusmada “Biz saygiyi Belediye Baskani Meclis Üyesini döverken, isçisini döverken sessiz kalan bir baskan yardimcisindan ögrenecek degiliz. Buzdolabinin, televizyonun kendi zamaninda icat edildigini iddia eden bir cumhurbaskaninin takipçilerinin ‘otel biz variz diye geldi, Hilton Serkan Acar için yapildi’ diyen bir meclis üyesini çok da kinamiyoruz. Evet, bugün de belediye bizde olsaydi Kyme Antik kenti üzerine liman yapmak isteyen bir sirkete izin vermezdik. Tarihin en büyük isten atilmasi ve tarihin en büyük borçlanmasi bu dönemde gerçeklesti. Kadin siginma evi kapatildi, ögrenci yurdu kapatildi, tarihin en büyük arsa satisi yapildi, borçlara karsi hazineye büyük devirler yapildi. Hakan Bey faaliyetleri anlatirken bunlari unuttu, biz tamamlayalim” seklinde konustu.

Belediye Baskan Vekili olarak oturumu yöneten Iyi Partili Sedat Sari da üslup ve vizyonsuzluk sözlerine karsilik vererek “Bu kelimeleri kullanmak iktidara mübah, muhalefete suç mudur?” diyerek herkesin daha dikkatli bir üslup kullanmasi gerektiginin altini çizdi.

Konusulanlara cevap vermek üzere tekrar söz alan Hakan Simsek’in “Önümüzdeki dönemde Aliaga Belediyesi’nin bütçesi 500 milyon dolardan asagi olmayacaktir. Ha, siz böyle bir bütçeyi yönetebilecek durumda misiniz? Bakiyorum, çok fazla güncelleme gerekir, çok fazla kapasite artirimi gerekir. Aliaga halki ne yapacagini çok iyi bilir” sözleri üzerine karsilik veren Oguzhan Özsahin “Bir saattir saygi ve sevgiden bahsediyorsunuz, kalkiyorsunuz yok kapasite, yok güncelleme… Bu ne saçma sapan bir harekettir. Agabey diyoruz size burada. Yasiniz var. Zaten hak etmediginiz belli de, o zaman baska türlü mü konusalim? Ne diyelim? Saygisizlik yapma mi diyelim? Terbiyesiz mi diyelim? Ne gerek var bunlara? Aliaga Belediyesinin baskan yardimcisisiniz. Siz ne hakla kalkiyorsunuz yok güncelleme, yok akliniz yetmez.. Ne demek istiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. Özsahin’in sözünü kesen Hakan Simsek “Konusacaksan disari gel, orada konusursun benimle. Burada benimle böyle konusamazsin.” Seklinde sinirli bir sekilde karsilik verdi.

Bu esnada Belediye Baskani Serkan Acar’in da toplanti salonunu terk ettigi gözlemlendi.

Oturumun sonlanmasinin ardindan salon disinda da münakasa devam ederken Simsek ile Iyi Parti Aliaga Ilçe Baskani Yavuz Adar’in tartismasina o esnada orada bulunan bazi belediye çalisanlari da dahil oldu. Tartisan gruplar lobide bulunanlarin araya girmesiyle olay daha fazla büyümeden dagildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —