ALIAGA BELEDIYESI ARALIK AYI OLAGAN MECLISI TOPLANIYOR

ALIAGA BELEDIYESI ARALIK AYI OLAGAN MECLISI TOPLANIYOR

ALIAGA BELEDIYESI ARALIK AYI OLAGAN MECLISI TOPLANIYOR

Aliaga Belediyesi Aralik Ayi Olagan Meclisi 3 Aralik 2019 Sali günü saat 18.00’de gerçeklestirilecek. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar yönetiminde toplanacak olan meclisin gündeminde 23 madde yer alacak.

Aliaga Belediyesi meclis salonunda gerçeklestirilecek toplanti; 5 Kasim 2019 tarihli meclis tutanaklarinin okunup oylanmasi ile baslayacak. Ardindan Baskanliktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar tek tek görüsülerek meclis üyelerinin oylamasina sunulacak.

BASKANLIKTAN GELEN ÖNERGELER

1-Belediye Meclisinin 01.06.2010 tarih ve 103 sayili karari ile kabul edilen "Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü Çalisma Usul ve Esaslarina Dair Yönetmelik" görülen lüzum üzerine yeniden düzenlenmis olup hazirlanan "Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü Çalisma Usul ve Esaslarina Dair Yönetmelik" in onaylanmasinin görüsülmesi.

2-Belediye Meclisinin 06.05.2014 tarih ve 87 sayili karari ile kabul edilen "Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü Çalisma Usul ve Esaslarina Dair Yönetmelik" in yürürlükten kaldirilarak yeni hazirlanan Yönetmeligin onaylanmasinin görüsülmesi.

3-06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilan köyler; Asagisakran, Bozköy, Çakmakli, Karaköy, Karakuzu, Samurlu, Uzunhasanlar ve Kalabak Muhtarliklarina Belediye Meclisinin 03.03.2015 tarih ve 108 sayili karari ile muhtarlik binasi olarak kullanilmak üzere tahsis edilen yapilarin tahsislerinin iptal edilmesi hususunun görüsülmesi.

4-Belediye Meclisinin 01.10.2019 tarih ve 384 sayili Meclis karari ile Türk Hava Kurumu'na havacilik ve yardim faaliyetlerini yürütmek üzere bedelsiz olarak tahsis edilen; Siteler Mahallesi 437 sokak No: 2/1 adresinde bulunan eski muhtarlik binasinin tahsisinin uygun görülmemesi sebebiyle iptal edilmesi hususunun görüsülmesi.

5-06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilarak mahalleye dönüsen Yeni Sakran Mahallesi Muhtarligina Belediye Meclisinin 04.09.2014 tarih ve 164 sayili karari ile muhtarlik binasi olarak kullanilmak üzere tahsis edilen tapunun Yukarisakran 10 ada 1 numarali parselde bulunan (Yeni Sakran Mahallesi, Inönü Caddesi No: 16) dükkanin tahsisinin iptal edilmesi hususunun görüsülmesi.

6-06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilarak mahalleye dönüsen Yüksekköy Mahallesi Muhtarligina Belediye Meclisinin 06.01.2015 tarih ve 2 sayili karari ile muhtarlik binasi olarak kullanilmak üzere tahsis edilen 101 ada, 1 numarali parselde bulunan (Yüksekköy Küme Evler No: 1) binanin tahsisinin iptal edilmesi hususunun görüsülmesi.

7- Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügüne bagli Istihdam servisinin revize edilerek Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügüne baglanmasi sebebiyle Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü'nün yönetmeligindeki degisikliklerden dolayi yapilan düzenlemelere istinaden yeni hazirlanan yönetmeligin onaylanmasinin görüsülmesi.

8-22.02.2007 tarih ve 26442 sayili Resmi Gazetede yayinlanarak yürürlüge giren "Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmeligin" 11. maddesine istinaden görülen lüzum üzerine; Belediye Meclisinin 01.08.2019 tarih ve 21 sayili karari ile ihdas edilen Teknik Hizmetler sinifindaki Matematikçi Kadrosunun, Teknik Hizmetler sinifindaki Istatistikçi kadrosuyla degistirilmesi yönünde hazirlanan 3 Sayili Dolu Kadro Degisikligi Cetvelinin onaylanmasinin görüsülmesi.

9-22.02.2007 tarih ve 26442 sayili Resmi Gazetede yayinlanarak yürürlüge giren "Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmeligin" 11. maddesine istinaden Baskanligimizin ihtiyaçlari göz önünde bulundurularak Belediyemizde bos bulunan T.H.S. (3. dereceli) Mühendis kadrosunun T.H.S. Ekonomist (6. dereceli) kadrosuyla, T.H.S. Mühendis (5. dereceli) kadrosunun T.H.S. Tekniker (6.dereceli) kadrosuyla, T.H.S. Sehir Plancisi (3.dereceli) kadrosunun T.H.S. Teknisyen (9.dereceli) kadrosuyla, T.H.S. Mühendis (1.dereceli) kadrosunun T.H.S Mimar (6.dereceli) kadrosuyla degistirilmesi yönünde hazirlanan 2 sayili

Bos Kadro Degisikligi Cetvelinin onaylanmasinin görüsülmesi.

10-Emlak ve Istimlak Müdürlügünce uygulanacak 2020 Yili Tarife Taslagi'nin görüsülmesi.

11-06.12.2012 tarih ve 28489 sayili Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren "13 Ilde Büyüksehir Belediyesi ve 26 Ilçe Kurulmasina Dair Kanuna" istinaden tüzel kisiligi kaldirilarak mahalleye dönüsen Yüksekköy Mahallesi Muhtarligina Belediyemiz Meclisinin 05.01.2016 tarih ve 22 sayili karari ile üzerine muhtarlik binasi yapilmak üzere tahsis edilen Yüksekköy Mahallesi 124 ada, 1 numarali parselin tahsisinin iptal edilmesi hususunun görüsülmesi.

12- Belediye Meclisinin 03.09.2019 tarih ve 350 sayili karari ile tesis edilen Bilgi Islem Müdürlügü'ne ait "Aliaga Belediyesi Bilgi Islem Müdürlügü Görev, Yetki ve Çalisma Esaslarina Dair Yönetmelik" in onaylanmasi hususunun görüsülmesi.

13-Belediye Meclisinin 07.01.2014 tarih ve 30 sayili karari ile kabul edilen "Aliaga Belediyesi Sosyal Yardim Yönetmeligi" görülen lüzum üzerine yeniden hazirlanmis olup, Yönetmeligin onaylanmasi hususunun görüsülmesi.

KOMISYONDAN GELEN RAPORLAR

1-Karayollari Genel Müdürlügü (2. Bölge Müdürlügü)' nün 30/09/2019 tarih ve 262986 sayili yazisina istinaden; Menemen-Aliaga-Çandarli Otoyolu ve Baglanti Yollari güzergahinda, tapunun Aliaga ve Yukarisakran Mahalleleri sinirlari içerisinde Aliaga Belediyesi adina kayitli olan ve ekli listede bulunan tasinmazlarin yol insaat ve emniyet sahasi içerisinde kalan kisimlarinin kamulastirilmasi için söz konusu parsellerin devrinin yapilmasi ve teklif edilen bedele muvafakat edilip edilmedigi hususunun oy birligi ile gündemde birakildigina iliskin Imar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarinin görüsülmesi.

2-Salih Sezgin'in mirasçilari Ergün Sezgin ve Ahmet Sezgin'in 18/09/2019 tarihli dilekçesine istinaden;

3154 numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda park alani ve yol olarak planli alanda kalan parselin ayni emsal tasinmazlarla takasinin yapilmasi talebinin oy birligi ile reddedildigine iliskin Imar Komisyonu Raporunun görüsülmesi.

3-Mülkiyeti Aliaga Belediyesine ait, Güzelhisar Mahallesi 649 parsel sayili 16.900 metrekare yüzölçümlü tasinmazin dilekçe ekindeki krokide gösterildigi sekilde yaklasik 40 metre parsel sinirindan içeri alinarak (5*5) 25 metrekare kuyu alani ve 5 metre eninde kuyu yeri ulasim yolu da olacak sekilde toplam 214,87 metrekare alanin su kuyusu açilabilmesi için Izmir Su ve

Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (IZSU) adina tahsis edilmesi talebinin oy birligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu Raporunun görüsülmesi.

4-Apturrahman Aktoprak'in 01/10/2019 tarihli dilekçesine istinaden; Bozköy Mahallesinde 1/25000

ölçekli planlarda kirsal yerlesme alani olarak planli, mülkiyeti belediyeye ait 632 numarali parseli satin alma talebinin hak sahipligini gösterir Yapi Kayit Belgesi alinmamasi sebebiyle oy birligi ile reddedildigine iliskin Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi.

5-Izmir Büyüksehir Belediye Baskanliginca 05.10.2016 tarihinde onaylanan, Çaltilidere Mahallesi, Kuzey Kesiminde 1/5000 Ölçekli Nazim Imar Plani Revizyonu dogrultusunda hazirlanan "Çaltilidere Mahallesi Kuzey Kesimi 1/1000 Ölçekli Uygulama Imar Plani Ilave ve Revizyonu" nun onaylanmasi talebinin oy birligi ile Komisyon gündeminde birakildigina iliskin Imar Komisyonu Raporunun görüsülmesi.

6-Belediye ya da belediyeye bagli ortakligi olan sirketlerde çalisip is akitleri fesih edilen veya emekli olan 281 personelin kidem ve ihbar tazminatlarinin Iller Bankasindan kredi olarak temin edilebilmesi için Belediye Baskanina borçlanma yetkisi verilmesi hususunun oybirligi ile kabul edildigine iliskin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüsülmesi.

7-Idris Ceylan'in dilekçesine istinaden; Çitak Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait 427

numarali parselin üzerinde bulunan ve tarafina ait yapi ile ilgili Yapi Kayit Belgesini aldigi için "Yapi Kayit Belgesi Verilmesine Iliskin Usul ve Esaslar Tebliginin" 7.maddesinin 4.bendine göre satin alma talebinin oy birligi ile Komisyon gündeminde birakildigina iliskin Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi.

8-Isa Mandal'in dilekçesine istinaden; Karaköy Mahallesi mülkiyeti belediyeye ait olan 356 numarali

parsel üzerinde bulunan yapinin kendisi tarafindan yapildigi ve yaklasik 50 yildir kullanildigi belirtilerek, Imar Barisi kapsaminda "Yapi Kayit Belgesi Verilmesine Iliskin Usul ve Esaslar Tebliginin" 7. maddesinin 4. fikrasina istinaden parseli satin alma talebinin oy birligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu Raporunun görüsülmesi.

9-Mehmet Tutum'un dilekçesine istinaden; 1012 ada 1 parsel sayili tasinmazin 4706 sayili yasa kapsaminda tarafina devredilmesi talebinin tapu kaydinda isimleri bulunan Safiye Tutum'un mirasçilarina deger tespit Komisyonunca belirlenecek bedel üzerinden satilmasi seklinde oy birligi ile kabul edildigine iliskin Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi.

10-5393 sayili belediye kanununun 18/n bendi geregince, mevcut mahalle sinirlarinin tespitinin yapilmasi talebinin oy birligi ile Komisyon gündeminde birakildigina iliskin Imar Komisyonu raporunun görüsülmesi.

Gündem maddelerinin oylanmasinin ardindan meclis üyelerince verilecek gündem disi önergeler görüsülecek. Aralik ayi olagan meclis toplantisi, toplantiya katilmayan meclis üyelerinin mazeretlerinin oylanmasi, temenniler ve bir sonraki meclis toplanti gününün belirlenmesiyle son bulacak.