Aliaga Belediyesi "Balkonda Bahar Var” Projesini Baslatti

Aliaga'da Balkonlar Çiçekle Dolacak

Güncel 6.04.2021 15:49:12 0
Aliaga Belediyesi "Balkonda Bahar Var” Projesini Baslatti

Gerçeklestirilen peyzaj projeleri, Agapark, Kent Park ve Avci Ramadan Rekreasyon alani gibi yesil projeler, mahallelerde park ve yesil alanlarin hizla artmasi, çiçeklendirme ve agaçlandirma çalismalariyla güzellesen ve çehresi hizla degisen Aliaga’da, balkonlari çiçeklerle donatacak “Balkonda Bahar Var” projesi Aliaga Belediyesi tarafindan baslatildi.  

Geçtigimiz 2 ayda 20 bin zeytin fidanini Aliaga’da vatandaslara ulastiran Aliaga Belediyesi bu kez balkonlarda bahar coskusu yasatacak projeye basliyor. Vatandaslar proje kapsaminda internetten ve basvuru noktalarindan çiçek talep edebilecek. 

“Çiçek gibi Aliaga” için Balkonlar Çiçekle Dolacak

Aliaga Belediyesi, “Balkonda Bahar Var” sloganiyla baslatilan proje kapsaminda Aliaga’da 10 bin balkon için 20 bin çiçek dagitimi yapilacak. Proje kapsaminda ilk etapta 10 bin adet Sarmasik Sardunya, Sarkik Petunya ve Bodrum Papatyasi çiçekleri talep eden tüm vatandaslara dagitilacak. 

Vatandaslar Sardunya, Petunya ve Bodrum Papatyasindan olusan 3 tür çiçekten toplam 2 adet alabilecek. Aliaga Belediyesi tarafindan hazirlanan Çiçek setinde talep eden her vatandasa 2 yetiskin çiçek, Balkon Saksisi ve 10 litrelik toprak özel proje çantasi içinde verilecek. Çiçeklerin dagitimi talep toplanmasinin ardindan belirlenecek program dâhilinde baslayacak. Aliaga Belediyesi ekipleri çiçekleri ve “Balkonda Bahar var” setini vatandaslarin kapilarina kadar getirecek. 

BASKAN SERKAN ACAR; “ALIAGAMIZI HEP BIRLIKTE GÜZELLESTIRIYORUZ”

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga’yi güzellestirecek her projeyi büyük bir mutlulukla hayata geçirdiklerini belirterek, “Subat ayinda baslattigimiz Tarimsal Kalkinma ve Üreticiye Destek projemiz kapsaminda 2 ayda 20 bin zeytin fidanini vatandaslarimizla bulusturduk. Simdi de ‘Çiçek gibi Aliaga’ diyerek Aliaga’mizdaki tüm balkonlari çiçeklerle bulusturuyoruz. Bu yil baharin coskusunu balkonlarimizi renklendirerek katlayacagiz.  Balkonlarimizin güzellesmesi, Aliagamizin güzellesmesi demek. Aliagamizi hep birlikte güzellestiriyoruz. Bizden çiçek talep eden her vatandasimiza çiçeklerini adreslerine teslim edecegiz.” dedi. 

Basvuru Nasil olacak?

Aliaga Belediyesi’nin baslattigi “Balkonda Bahar Var” projesi kapsaminda çiçek isteyen Aliagalilar Belediyenin internet sitesinden basvuru formunu dolduracak. Projeye Belediye internet sitesinden ve https://bahar.aliaga.bel.tr adresinden basvurulacak.

Bununla birlikte Belediye tarafindan belirlenen çesitli noktalarda da Basvuru formlari doldurularak çiçek talep edilebilecek. Vatandaslar; Aliaga Belediyesi ana hizmet binasi Hilal Masa, Belediye Ek Hizmet Binasi, Aliaga Gençlik Merkezi, Yeni Mahalle Çarsamba Pazaryeri, Aliaga Belediyesi Yeni Sakran Hizmet Birimi ve Aliaga Belediyesi Helvaci Hizmet Birimindeki Basvuru Noktalarinda form doldurarak çiçek talep edebilecek.

65 Yas Üstü Ve Engelli Vatandaslar Için Telefonla Basvuru

“Balkonda Bahar Var” projesi kapsaminda Belediyeden çiçek talep etmek isteyen ancak evlerinden çikamayacak durumda olanlar, 65 yas üstü büyükler ve Engelli vatandaslar da Alo 153 Hilal Masa hattini arayarak ya da 0530 277 2222 Nolu Hilal Masa Mesaj hattina Whatsapp /Bip ve telegramdan mesaj göndererek çiçek talep edebilecek



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °