Tarih: 05.10.2021 19:31

ALIAGA BELEDIYESI'NDE ISARET DILI KURSLARI BASLADI

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Belediyesi, belediye personeli ve engelli vatandaslar arasinda iletisim gücünü artirmak amaciyla isaret dili kursu baslatti. Belediye personeli tarafindan yogun ilgi gören kursun ilk dersi, Aliaga Gençlik Merkezi’nde verildi. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün yürüttügü çalisma 6 aylik bir süreci kapsiyor.

Egitimin, engelli isaret dilini ögrenmek isteyen tüm halkin hizmetine açik oldugunu belirten isaret dili egitmeni Zümra Bozkurt, “Belediye personeli için isaret dili egitimlerimiz basladi. Katilim orani çok güzel. Arkadaslarimiz çok hevesli. Belediye personeli egitimlerinden sonra isaret dili bilecekler ve engelli vatandaslarimiz için daha faydali hizmet verebilecek. Bu faydali çalisma için Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’a tesekkür ediyoruz” dedi.


Kursun ilk derslerinde parmak alfabesi ögrendiklerini söyleyen Aliaga Belediyesi Özel Egitim Birimi personeli Zuhal Saglam, “Belediyemizin özel egitim biriminde engelli çocuklarimiz ile iletisim kurarken, engelli isaret dilinin önemini bir kez daha gördük. Bizlere bu hizmeti saglayan Baskanimiz Serkan Acar’a tesekkür ediyoruz” dedi. Ilk dersin çok faydali geçtigini ifade eden belediye personeli Murat Daghan ise, “Hepimiz bir engelli adayiyiz. Farkindalik yaratan bu çalisma için Baskanimiz Serkan Acar’a tesekkür ederiz” dedi.

6 ay sürecek kurslar, sali ve persembe günleri, sabah 10.30-12.30 arasinda, ögleden sonra ise 13.30-15.30 saatleri arasinda Aliaga Gençlik Merkezi’nde verilecek.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —