Aliaga Belediyesi'nden Antik Kent Külliyati

Myrina- Gryneion Serisinin 3. Cildi Yayinlandi

Kültür Sanat 25.05.2021 11:08:51 0
Aliaga Belediyesi

Izmir’de Aliaga ilçesi sinirlari içerisinde yer alan ve Aiolis’in 12 antik kentlerinden olan Myrina ve Gryneion’da gerçeklestirilen arkeolojik yüzey arastirmalari, Aliaga Belediyesi’nin katkilariyla kitap olarak yayinlaniyor. Myrina- Gryneion Arkeolojik Yüzey Arastirmalari, Tisna Antik Kenti Yüzey Arastirmasi, Aigai Antik Kenti Arkeolojik Kazilarini destekleyen Aliaga Belediyesi, bu alanda yayinladigi kitaplarla da adeta rekora kosuyor. Son yillarda birbiri ardina Arkeoloji alaninda yayinlari bilim dünyasina kazandiran Aliaga Belediyesi, bu alanda en çok yayin yapan yerel yönetimlerin basinda geliyor.

3. CILTTE APOLLON TAPINAGININ YERINI ARAMAYA YÖNELIK ARKEOJEOFIZIK ARASTIRMA SONUÇLARINI IÇERIYOR

Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Arastirmalari 1. cildi 2017 yilinda 321 sayfa olarak akademisyenler Murat Çekilmez ve Emel Dereboylu Poulain editörlügünde, 2. cilt ise 2018 yilinda 451 sayfa olarak Murat Çekilmez, Emel Dereboylu Poulain ve Emre Erdan editörlügünde yayinlandi. Serinin 3. Cildi ise Mayis ayinda yayinlandi. Yayinlanan 3. Ciltte Antik Kaynaklarda Gryneion Antik Kentinde oldugu belirtilen Apollon tapinaginin yerini aramaya yönelik yapilan arkeo-jeofizik çalismalari detayli olarak bilim dünyasina ve okuyuculara sunuluyor. 

ALIAGA KENT KITAPLIGI’NIN 15.YAYINI: MYRINA GRYNEION 3.CILT

Aliaga Kent Kitapliginin 15. Eseri olarak yayinlanan “Myrina ve Gryneion 3- Kültürel Mirasin Korunmasi ve Gelecege Aktarilmasi Çalismalarinda Gryneion Antik Kenti Sahasinda Arkeojeofizik Arastirmalar” adli 160 sayfalik eser Istanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fethi Ahmet Yüksel, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Çekilmez ve Istanbul Üniversitesi’nden Jeofizik Mühendisi Fevzi Avci tarafindan hazirlandi. Arkeoloji ve tarih meraklilari Myrina ve Gryneion 3.Cilt kitabini 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren Aliaga Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügünden edinebilecek.

MYRINA VE GRYNEION 4.CILT DE GELIYOR

Aliaga Belediyesi, Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Arastirmalarinin 4. Cildini ise 2021 yaz aylarinda yayinlayacak. Serinin son yayini olarak olan 4. Ciltte bölgedeki antik kentlerde 1880 ve 1882 yillarinda yabancilar tarafindan bölgede yapilan arkeolojik çalismalar, yurt içi ve yurt disindaki müzelerde yer alan pismis topraktan heykelcik örnekleri degerlendirilecek. Yayinda Bergama Müzesi’ndeki Myrina eserlerinin açiklamali görselleri, heykeller ve sikkeler de ilk kez yayinlanmis olacak.

ESER ONLINE ERISIME AÇILDI

Eser, Aliaga Belediyesi’nin resmi internet sayfasi üzerinden de erisime açildi. Tarihseverler, kitabin dijital versiyonlarini https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak görüntüleyebilir veya mobil cihazlarina dijital olarak indirebilirler.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °