Tarih: 31.07.2021 14:55

Aliaga Belediyesi'nden Arkeoloji Tutkunlarina Nadide Eser

Facebook Twitter Linked-in

 Aliaga Kent Kitapligi’nin yeni eseri ‘Myrina ve Gryneion 3’ Aliaga Belediyesi’nin “Oku, Okut” kampanyasi kapsaminda yogun istek üzerine agustos ayinin kitabi olarak okuyucuyla yeniden bulusuyor.

Aliaga Kent Kitapligi’nin 15.Yayini “Myrina ve Gryneion 3- Kültürel Mirasin Korunmasi ve Gelecege Aktarilmasi Çalismalarinda Gryneion Antik Kenti Sahasinda Arkeojeofizik Arastirmalar” adli 160 sayfalik eser, bölgedeki kültür varliklarinin belgelenmesi ve görüntülenmesi için 2017 yilinda yapilan Arkeojeofizik çalismalarin sonuçlarini içeriyor.

“Apollon Tapinagi” ile bilinen Gryneion Antik Kenti’nde tapinak alaninin ve diger kültürel miras unsurlarinin belirlenmesi için disiplinlerarasi isbirligiyle gerçeklestirilen teknik çalismalar, konunun uzmanlarinin degerlendirmeleri ve bilimsel veriler sunuluyor.

Arkeolojiye ilgi duyanlarin yani sira akademi dünyasi için de önemli bilgiler barindiran eser, Istanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fethi Ahmet Yüksel, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Çekilmez ve Istanbul Üniversitesi’nden Jeofizik Mühendisi Fevzi Avci tarafindan hazirlandi.

ONLINE ERISIM

Tarihseverler bu essiz eseri 2 Agustos 2021 tarihinden itibaren Aliaga Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügünden ücretsiz olarak temin edebilirler. Esere, https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden de online olarak erisim imkani bulunuyor. Özellikle Aliaga disinda ikamet eden okurlar eserin dijital versiyonlarini link üzerinden online olarak görüntüleyebilir veya mobil cihazlarina indirebilirler.


 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —