Tarih: 28.12.2020 06:06

ALIAGA BELEDIYESI'NDEN HURDA ARAÇ TEMIZLIGI

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, kent genelinde cadde ve sokaklarda terk edilmis durumdaki hurda araçlari kaldiriyor.

Zabita ekipleri, kent sinirlari içerisinde görüntü ve çevre kirliligine yol açan, halka rahatsizlik veren hurda araçlarin kaldirilmasina yönelik çalisma baslatti. Zabita ekiplerince tespit edilen ve yapilan yasal uyarilara ragmen sahipleri tarafindan kaldirilmayan hurda araçlar Ilçe Jandarma Komutanligi’nin ve Ilçe Emniyet Müdürlügü’nün denetiminde bulunduklari yerden çekici vasitasiyla kaldirilarak yeddiemin deposuna götürülüyor.

Kent genelinde vatandaslardan gelen sikayet ve talepler dogrultusunda harekete geçen zabita ekipleri, çalismalarina sanayi sitesi bölgesindeki hurda araçlarin kaldirilmasiyla basladi. Hurda araç sahiplerinin tek tek aranarak gerekli yasal uyarilari yaptiklarini belirten Aliaga Belediyesi Zabita Müdürü Mustafa Tahir Acar, Aliaga genelinde yaklasik 30 adet hurda araç tespit ettiklerini söyledi.

ÇALISMALAR SÜRECEK

Aliaga sinirlari içerisinde bos arsalarda, cadde ve sokaklarda, dükkan önlerinde çürümeye terk edilen, atil vaziyetteki tüm hurda araçlarin sikayetler dogrultusunda kaldirilacagini da ifade eden Acar, “Müdürlügümüze çok sayida hurda araç sikayeti geliyor. Hurda araçlar görüntü ve çevre kirliligine neden oldugu gibi genel güvenlik açisindan da birtakim olumsuzluklara neden oluyor. Aliaga Belediyesi Zabita Müdürlügü olarak kent sinirlarimizda tespit ettigimiz bu tür araçlarin öncelikle sahiplerine ulasarak kendilerine olumsuzlugu ortadan kaldirmalari için süre verip uyarilar yapiyoruz. Hurda araçlarini kaldirmayanlar hakkinda 5326 sayili Kabahatler Kanunun 41/6 maddesi geregi idari para cezasi uyguluyoruz. Sanayi sitesi bölgesinde baslattigimiz çalismayi sürdürecegiz. Önümüzdeki günlerde kent merkezindeki hurda araçlari kaldirma islemlerini yapacagiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —