Aliaga Belediyesi'nden Ramazan Denetimi

Aliaga Belediyesi

Aliaga Belediyesi Zabita Müdürlügü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü Ramazan ayinin baslamasiyla birlikte kent genelinde ekmek üretimi yapan firinlarda denetimleri siklastirdi.

Belediye Ekipleri, yil boyunca market ve firinlarda periyodik olarak gerçeklestirdigi denetimleri Ramazan ayinda artirdi. Yapilan denetimlerde vatandaslarin özellikle Ramazan ayinda sofralarindan eksik etmedigi pidelerin saglikli kosullarda üretilip üretilmedigi titizlikle inceleniyor. Gramaj kontrolü de yapan ekipler, sagliksiz kosullarda üretim yaptigi tespit edilen isletmelere cezai islem uyguluyor.  

Ekipler ayrica, firin çalisanlarinin maske, hijyen, eldiven gibi kurallara uyup uymadigini kontrol ediyor. Ekipler firinlarin yani sira vatandaslarin siklikla alisveris yaptiklari marketlerde de denetim yapiyor. 

ALIAGA BELEDIYESI ZABITA MÜDÜRÜ MUSTAFA TAHIR ACAR: “DENETIMLERIMIZ RAMAZAN AYI BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Saglikli gida üretiminin büyük önem tasidigini belirten Aliaga Belediyesi Zabita Müdürü Mustafa Tahir Acar, “Ramazan denetimlerimiz kapsaminda ekmek ve pide üretimini imalat asamasindan reyon asamasina kadar titizlikle inceledik. Market, bakkal ve sarküterilerde fiyat etiketleri, ürünlerin ambalajlari, kasa fiyatlari ve raf fiyatlarini denetliyoruz. Vatandaslarimiz alisverisleri esnasinda herhangi bir olumsuzlukla karsilasirlarsa Alo 153 Hilal Masa hattindan ya da Müdürlügümüze basvurarak bizlere ulasabilirler. Halkimizin huzur ve esenligi için denetim ve kontrollerimiz Ramazan ayi boyunca devam edecek” dedi.  

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRÜ OZAN TURAN: “ESNAFIMIZA GEREKLI BILGILENDIRMELERI YAPTIK”

Ekmek üretim isletmelerinde hijyen standartlarini incelediklerini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ozan Turan, “Aliaga genelinde ekmek ve pide üretimi yapan firinlarimizda Kovid-19 tedbirleri kapsaminda gerekli tedbirlerin alinip alinmadigini, hijyen standartlari çerçevesinde üretim yapilip yapilmadigi ile ilgili genel bir denetim gerçeklestirdik. Vatandaslarimiza daha kaliteli, daha hijyenik sartlarda gidalarin ulasabilmesi için esnafimiza gerekli bilgilendirmeleri yaptik” dedi.