ALIAGA BELEDIYESI'NDEN ÜCRETSIZ ISARET DILI KURSU

ALIAGA BELEDIYESI

Aliaga Belediyesi, isitme engelli bireyler ile vatandaslar arasinda daha kolay ve saglikli iletisim kurulabilmesi amaciyla ücretsiz isaret dili kursu açiyor.

 

Geçtigimiz aylarda isitme engelli vatandaslar ile iletisim gücünü artirmak amaciyla personeline isaret dili kursu veren Aliaga Belediyesi, gelen yogun talep üzerine isaret dili kursunu tüm vatandaslar için açiyor.

Aliaga Gençlik Merkezi’nde açilacak kursta kursiyerlere; isitme engelli vatandaslarin iletisim kurma sekilleri ile isaret dilinin tarihçesi ögretilecek. Kursiyerlerin, cümle kurarken isaret dilinin temel kurallarini ögrenmeleri ve günlük hayatta isaret dili ile iletisim kurmak isteyen isitme engelli bireylerle rahatça iletisim kurmalari amaçlaniyor. 

1 Subat 2022 tarihinde baslayacak kurslar 31 Mayis 2022 tarihine kadar sürecek. Isaret dili kursu haftanin iki günü sali ve persembe günleri saat 10.30 ile 12.30 arasinda gerçeklestirilecek. Kontenjanlari sinirli olan kurs alaninda uzman isaret dili tercümani tarafindan verilecek. Kurslara katilmak isteyen vatandaslar, Aliaga Gençlik Merkezi’nin 0232 616 7071 numarali telefonundan detayli bilgiye ulasabilecekleri gibi ASEV ögrenci islerinden basvuruda bulunabilirler.