ALIAGA BELEDIYESI'NDEN ÜRETICI KADINLARA ÖZEL SEMINER

ALIAGA BELEDIYESI

ALIAGA BELEDIYESI'NDEN ÜRETICI KADINLARA ÖZEL SEMINER

Üretime ve kadin istihdamina büyük önem veren Aliaga Belediyesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü’nü Aliagali üretici kadinlar ile bulusturuyor.

Bilinçli üretimin yapilmasi ve daha çok kadinin üretime ortak olmasini isteyen Aliaga Belediyesi, Ege Üniversitesi isbirligi ile Aliaga’da kadinlara yönelik tarim ve uygulamalari üzerine seminer düzenleyecek. Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin öncülügünde düzenlenecek olan etkinlige Aliagali tüm kadinlar katilim saglayabilecek.

Bilinçli üretimin yapilmasina katki saglanmasi amaci ile düzenlenecek olan seminerde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Ögretim Üyesi Doç.Dr. Bihter Çolak Esetlili, Organik Tarimda Toprak Verimliligi Yönetimi konusunda, Doç. Dr. Mahmut Tepecik ise Tarimsal Üretimde Sürdürülebilirlik ve Iyi Tarim Uygulamalari konusunda katilimcilara bilgi aktaracak. Aliaga Belediyesi Kadinlar Lokali’nde 18 Aralik 2019 Çarsamba günü gerçeklestirilecek olan seminer saat 10.00’da baslayacak.

Aliagali üretici kadinlar için önemli bir etkinlige imza atilacagini belirten S.S Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Berrin Argunhan, “Ege Üniversitesi’nin degerli ögretim üyeleri toprak bilimi ile ilgili bilgilendirmeler yapacak. Kooperatifimize tarim ve üretim konusunda destek verecekler. Bilgilendirme seminerinin ardindan arazi gezisi yapilacak. Aliaga’da toprak yapisi ile üretilebilecek ürünler hakkinda teorik ve pratik bilgiler üretici kadinlarla paylasilacak” dedi.