Aliaga Belediyesi'nin Mali Degeri 711 Milyon TL'ye Ulasti

Aliaga Belediyesi

Baskan Serkan Acar; "Aliaga Belediyesi, Türkiye'nin en güçlü Belediyelerinden biridir"

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Belediyesi’nin 2013 yilinda 75 milyon TL olan özsermayesini 2020 yilinda 711 Milyon TL’ye ulastirarak büyük bir basariya imza atildigini söyledi. Aliaga Belediyesi’nin Nisan ayi olagan Meclis toplantisinda konusan Baskan Acar, Aliaga Belediyesi’nin, güçlü mali yapisi, yüksek yatirim orani ve özkaynaklariyla Türkiye’nin en güçlü Belediyelerinden biri oldugunu söyledi.  BASKAN SERKAN ACAR, “HEDEFIMIZ,  DEGERI 1 MILYAR TL’NIN ÜZERINE ÇIKARMAK”

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Belediyesi Nisan ayi Meclis toplantisinda yaptigi konusmada çarpici mali rakamlari kamuoyuyla paylasti. Aliaga Belediyesi’nin 2013 yilinda 75 milyon TL olan degerini 2020 yili sonunda 711 milyon TL'ye ulastirdiklarini açiklayan Baskan Acar “Bir kurumun gücü onun öz sermayesiyle, öz kaynaklariyla ortaya çikar. 2013 yilinda 75 milyon TL olan Aliaga Belediyesi'nin degerini, tüm ekip arkadaslarimizla birlikte çalisarak 711 milyon TL'ye yükselttik. Hedefimiz, Aliaga Belediyesi’nin degerini 2 yil içinde 1 Milyar TL’nin üzerine çikarmak. Aliaga Belediyesi, bugün Türkiye'nin en güçlü ilçe belediyelerinden biridir” dedi. 

YATIRIMA ODAKLI, HIZMET ÜRETEN BELEDIYECILIK

Meclis toplantisi sonrasi gazetecilerin sorularini yanitlayan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Belediyesi’nin yatirima odakli, vatandasa hizmet üreten bir anlayisla hizmet verdigini belirterek, “Yatirim kabiliyeti çok yüksek, vatandasa hizmet noktasinda proaktif ve çok hizli hareket edebilen, sehrin gelecek 30-40 yilini planlayarak büyük bir dönüsümü ve degisimi gerçeklestirme iddiasinda olan bir Belediyeyiz. Pandemi kosullarina ragmen, Denetim Raporlarinda da görülecegi üzere gerçeklesen 2020 yili bütçesinin yarisindan fazlasini yatirim projeleri için kullandik. Hamdolsun ki mali yapimiz çok güçlü. Özkaynaklarimizin degerinin artmasi, Aliagamizin kent olarak da degerinin artmasidir. Bu durum gerek Bütçe verilerimizde, gerek denetim raporlarinda, gerekse uygulamada açik olarak görünüyor. Aliaga’yi yasam kalitesinin yüksekligiyle, turizmden sanayiye, egitimden sagliga kadar tüm alanlarda sadece Türkiye’nin degil, Avrupa’nin da önemli, lider kentlerinden biri yapma hedefimize kararlilikla yürüyoruz. Bu süreçte her zaman yanimizda olan, bizlere destek olup güç veren Aliagali tüm hemsehrilerimize minnettariz.” dedi.