Aliaga Belediyesi'nin Zeytin Fidani Dagitimlari Sürüyor.

Aliaga Belediyesi'nin "Tarimsal Kalkinma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsaminda kirsal mahallelerde baslattigi zeytin fidani dagitimlari tüm hiziyla sürüyor.

Gündem 23.02.2021 21:16:29 0
Aliaga Belediyesi

Çitak ve Çaltilidere Mahallelerinde “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adiyla baslayan zeytin fidani dagitimlari Güzelhisar, Samurlu, Uzunhasanlar, Kalabak ve Haciömerli Mahallelerinde devam etti. Aliaga Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan organize edilen dagitim programinda üç günde Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) kayitli 150 çiftçiye 4 bine yakin zeytin fidani teslim edildi.  

“Tarimsal Kalkinma ve Üreticiye Destek Projesi”nin ilk desteklemeleri olan zeytin fidani dagitim programina Çiftçi Kayit Sistemi (ÇKS) disinda olup da zeytin üreticiligi yapmak isteyen köylerdeki tüm vatandaslar dahil edildi.  Kirsal Mahallelerde hafta boyunca sürecek olan zeytin fidani dagitimlarina üreticiler yogun ilgi gösterirken desteklemelerden ötürü Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a tesekkür ettiler. 

GÜZELHISAR MUHTARI SEHAVET KANDEMIR: “ZEYTINCILIGIN MAHALLEMIZ IÇIN BÜYÜK ÖNEMI VAR”

“Tarimsal Kalkinma ve Üreticiye Destek Projesi” zeytin destekleme programi hakkinda konusan Güzelhisar Mahalle Muhtari Sehavet Kandemir, “Zeytin demek hayat demektir. Zeytinciligin mahallemiz için büyük önemi var. Zeytin desteklemeleri gelecek için de önemli bir çalisma oluyor. Zeytin desteklemelerin yani sira mahallemizde insasi devam eden Güzelhisar Sosyal Tesisleri projesi ve yapilan tüm çalismalar için Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a tesekkür ediyorum” dedi. 

KALABAK MUHTARI MEHMET KARTAL: “ÇIFTÇILERIMIZIN DESTEKLENMESI BIZLERI MUTLU ETTI”

Aliaga Belediyesi’nin her zaman üreticinin yaninda oldugunu belirten Kalabak Mahalle Muhtari Mehmet Kartal, “Aliaga Belediyesi üreticinin yaninda oldugunu her zaman hissettiriyor. Mahallemizde yapilan alt ve üstyapi çalismalarinin yani sira çiftçilerimizin desteklenmesi bizleri mutlu etti. Zeytin fidani dagitimlarinin ardindan meyve fidani destegi de bekliyoruz. Yapilan hizmetlerden ötürü Aliaga Belediyesi’ne mahallem adina tesekkür ediyorum” dedi. 

Samurlu Mahalle Muhtari Fikri Narsap, Uzunhasanlar Mahalle Muhtari Hasan Özçelik ve Haciömerli Mahalle Muhtari Suat Ural da mahallelerine yapilan zeytin fidani desteginden dolayi Aliaga Belediyesi’ne tesekkür etti. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °