ALIAGA' DA FEN LISESI HEYECANI!

ALIAGA

"Aliaga Ulug Bey Fen Lisesi” Için Protokol Imzalandi

Aliaga, uzun yillardir bekledigi Fen Lisesi’ne kavusuyor. Aliaga Belediyesi ve Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde Aliaga’ya Fen Lisesi kazandiriliyor.

Türk Matematikçi ve Astronomi bilgini Ulug Bey adini tasiyacak olan Aliaga Ulug Bey Fen Lisesi 2021-2022 Egitim Ögretim yilinda egitime baslamasi bekleniyor. Aliaga Ulug Bey Fen Lisesi ile ilgili Valilik Makaminda Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ile Il Milli Egitim Müdürü Dr. Ömer Yahsi’nin katilimiyla okul pansiyonu yapim protokolü imzalandi.

Aliaga Belediyesi’nin girisimleriyle Sehit Bahattin Elden Anadolu IHL’nin yeni yerine tasinmasiyla bosalan Siteler Mahallesi Sehit Binbasi Yavuz Basayar Caddesi No:9 adresinde bulunan IZBAN Aliaga Istasyonu yakinindaki Okul binasinda Fen Lisesi açilmasi talebi Milli Egitim tarafindan olumlu karsilandi.

Okulun fiziki altyapisinin gelistirilmesi ve ögrencilerin barinmalariyla ilgili çalismalar hizla baslatilirken, Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger’in huzurunda Aliaga Belediyesi ile Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda Aliaga Ulug Bey Fen Lisesi ögrenci pansiyonu yapilmasina iliskin protokol imzalandi. Izmir Valiliginde imzalanan protokol kapsaminda Ulug Bey Fen Lisesi ögrencilerinin barinmalari için Aliaga Belediyesi 200 ögrenci kapasiteli pansiyon binasi insa edecek.

BASKAN SERKAN ACAR; “ULUG BEY FEN LISESI HAYIRLI OLSUN”

Protokol imza töreninde konusan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Ulug Bey Fen Lisesi’nin ilçe için önemine deginerek; “Aliaga’da halkimizin yillardir arzu ettigi bir egitim kurumuna, Aliaga Ulug Bey Fen Lisesi’ne bu protokol ile ilk adimlari atmis bulunmaktayiz. Aliaga halkinin uzun yillardir bir Fen Lisesi arzusu vardi. Fen Lisesine sayin Valimizin önderliginde insallah Aliagamiza kavusturacagiz. Bu noktada Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile Aliaga Belediyesi ortaklasa hareket edecek ve herkes üzerine düseni yaparak Aliagamiza Fen Lisesini kazandiracagiz. Sayin Valimize ve Il Milli Egitim Müdürümüze çok tesekkür ediyorum. Aliagamiza ve Izmirimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

VALI YAVUZ SELIM KÖSGER: IZMIR’IN KUZEYININ TAMAMINA HITAP EDECEK.

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger Izmir’in egitim alaninda Türkiye’de önemli asamalar kat etmis, egitimde seçkin bir sehir oldugunu belirterek, “Dünyanin rekabetçi kosullariyla basa çikmak ve gençlerimizi dünyanin rekabetçi kosullarina daha iyi hazirlayabilmek için büyük bir gayret içindeyiz” dedi. Vali Kösger, “Aliaga’da Fen Lisesi açilmasiyla ilgili bir karar aldik. Konuyu bakanligimiza teklif ettik. Insallah Aliaga’da bir Fen Lisesi açilisi gerçeklesecek. Aliaga Belediye Baskanimiza, Il Milli Egitim Müdürümüze ve tüm arkadaslara tesekkür ediyorum.” diye konustu.  

Vali Kösger, Fen Lisesi’nin sadece Aliaga için degil, Izmir ve Türkiye için de çok önemli oldugunu söyleyerek, “Fen Lisemizin ismi de çok güzel. Ulug Bey. Aliaga’ya da çok yakismis. Izmir’in kuzeyinin tamamina hitap edecek bir Fen Lisesi olacak. Egitimimize çok üst düzey katki saglayacak” dedi.