ALIAGA ENGELLILER DERNEGI ENGELLERI TANIMIYOR!

ALIAGA ENGELLILER DERNEGI ENGELLERI TANIMIYOR!

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
ALIAGA ENGELLILER DERNEGI ENGELLERI TANIMIYOR!

Aliaga engelliler dernegi olarak engellilerimize bu zor süreçte her türlü destegimizi veriyoruz ve vermeye de devam edecegiz

Dünya Engelliler Haftasi resmen basladi. 10 Mayis ile 16 Mayis tarihleri arasin da baslayan Dünya Engelliler Haftasi ile ilgili Aliaga Engelliler Dernegi Baskani Aytaç BAYAR basin açiklamasi düzenledi. Yapilan açiklamada; ‘’Engelliler haftasi Birlesmis Milletler’e üye 156 ülkede her yil 10-16 Mayis tarihleri arasinda dünya engelliler haftasi olarak kutlanmaktadir. Tüm dünya da yasayan engelliler gibi ülkemizde yasayan engellilerinde birçok sorunu vardir. Ülkemizdeki engellilerin yasadiklari sorunlari özetlemek gerekirse, mimari sorunlar, ulasilabilirlik, egitim, is bulma gibi daha birçok sorun siralanabilir.

Bu hafta ülkemiz, ilçemiz Aliaga da ve Aliaga engelliler rehabilitasyon derneginde her yil farkli etkinlikler ile farkindalik yaratmak amaciyla faaliyetler düzenlenmekteydi, maalesef bu yil tüm dünyada oldugu gibi ülkemiz ve dernegimizde de Covid-19 salgin pandemi hastaligi sebebiyle faaliyetlerimiz iptal etmek zorunda kaldik.

Bu zor günlerde evde kalma sürecindeki engellilerimizin ruh ve beden sagliklarini korumak büyük önem tasimaktadir. Aliaga engelliler dernegi olarak engellilerimize bu zor süreçte her türlü destegimizi veriyoruz ve vermeye de devam edecegiz.

Devletimizin ve saglik bakanligimizin üstün gayretleri ile milletimizle el ele bu zor günleri atlatacagimiza inancimiz tamdir. Bu konuda biz Aliaga engelliler ve rehabilitasyon dernegi olarak üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz.

Mübarek ramazan dolayisiyla yardimlasma ve kaynasma duygularinin hat safhada oldugu bu günlerde ülke halkimiz olarak birbirimize hos görü ve sevgiyle el uzatmaliyiz. Bu zor günleri Allah’in izni ile hep beraber atlatacagiz ve güzel günler görecegiz.

Önümüzdeki yillarda dünya engelliler haftasini sokaklarda, caddelerde, meydanlarda birçok farkindalik faaliyetler ile tekrar bulusuruz insallah.

Aliaga engelliler ve rehabilitasyon dernegi olarak diyoruz ki; hayati birlikle yasamak için hiç bir engel yoktur’’ seklinde duygu ve düsüncelerini, ifade etti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °