ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI'NDE NELER OLUYOR-YAZI DIZISI 3-

Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi ile ilgili hazirladigimiz yazi dizisi engelli ve engelli yakini vatandaslar ile yaptigimiz röportajlarla devam ediyor.

Yerel 17.02.2022 15:08:47 0
ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI

Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi'nin geçtigimiz Pazartesi günü genel kurul seçimi gerçeklestirdi. Tartismalara sebep olan genel kurulu tek aday olan Musa Pala kazandi.

Seçimden önce bazi üyelerin kayitlarinin silinmesi ,üye olmak isteyen engelli vatandaslarin üyeliklerinin sürünceme de birakilip, üyeliklerinin tamamlanmamasi, ‘Üretimde Ben de Varim, Engelleri Birlikte asalim; Istiridye Mantari Üretim Projesi’ nin sürecinin seffaf yürütülmedigine dair iddialarin gündeme geldigi Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi ile ilgili yazi dizimiz engelli  ve engelli yakinlarinin iddia ve sikayetlerini yaptigimiz röportaj ile devam ediyoruz.

 

Isaret Gazetesi: Sizi taniyabilir miyiz?

Furkan:  Merhaba ben Furkan.  Aliaga’da oturuyorum. Kardesim engelli. Dernekte herhangi bir üyeligim yok.

Isaret Gazetesi: Ne zamandan beri Aliaga’da yasiyorsunuz?

Furkan: 4 yildir Aliaga’da yasiyoruz.

Isaret Gazetesi: Neden üye olmadiniz, yada üye olmak istediniz üye mi yapilmadiniz?

Furkan: Ben üye olmak istedim. Engelliler dernegine basvurumuzu yaptik ama halledecegiz deyip geçistirdiler. Ve daha üye yapmadilar.


 

Isaret Gazetesi: Sizi taniyabilir miyiz?

Kaan: Ismim Kaan, 34 yasindayim. Aliaga’da ikamet etmekteyim. Belediye çalisaniyim. 2011 yilindan beri Aliaga Engelliler Dernegindeyim. Bugün buraya genel kurul seçimleri için geldik. Ama bosa gelmisiz. Neden bosa gelmisiz, iki ay önce üyeliklerimizin silindigi ile karsi karsiya geldik. Üyeligimizin neden silindigini sordugumuzda aldigimiz cevap aidatlari ödemedigimiz için silindigini söylediler. Üyelikten 2 ay önce çikarilmamiza ragmen tarafimiza hiçbir sekilde bilgi verilmedi. Tebligat gelmedi. Dernege aidat borcumuz olduguna dair tebligat ulasmadi. Üyelikten çikarildigimizi e- devlete girince yada buraya gelince ögrendik. Diger üyelere(üyelikleri devam edenlere) sordugumuzda aidat ödüyor musunuz? Diye ,hiç kimsenin birakin aidat ödemesini, kimsenin aidat bedelinden haberi olmadigini gördük. Mevcut yönetim aidat ödenmemesi bahanesi ile bir çok bedensel engelli arkadasimizin üyeligini sonlandirildigini ögrendik.

Isaret Gazetesi: Bedensel engelli bir üyenin aidat ödemesi yapamadigi için üyelikten çikarilmasini nasil yorumluyorsunuz?

Kaan: Vicdanen dogru degildir.

Isaret Gazetesi: Daha önce aidat ödemediginiz dönemde bu yönetimin aldigi kararlara katildiginiz oldu mu? Önceki seçim dönemlerinde hiç oy kullandiniz mi?

Kaan: Ben yönetimde hiç bulunmadim. Sadece üyeligim var. Ama daha önce yapilan 03.02.2019 tarihinde yapilan genel kurul seçimine katilip oy vermistim.

Isaret Gazetesi:  Bir tarafta aidat ödemeyen üyelikten çikarilir iken diger tarafta aidat ödemesi yapmayan üyenin oy kullanmasi dogal midir?

Kaan: Tabii ki degil. Ben 2019 da ki seçimlerde oy kullandim o zamanda aidat ödememistim, simdi ise  hatta dernege üye oldugum ilk günden beri hiçbir sekilde aidat ödemedim. Benden de hiçbir sekilde aidat talep edilmedi.

 

Yaptigimiz röportajlari 'ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI'NDE NELER OLUYOR' yazi dizisi içinde paylasmaya devam edecegiz.

 

 

 

 

 

 

 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °