ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI'NDE NELER OLUYOR-YAZI DIZISI 4-

ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI

Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi 14 Subat Pazartesi günü yeni genel kurul yönetimini seçti. Tartismali bir ortamda gecen genel kurulu seçimini tek aday olan Musa Pala kazandi.

Seçimden önce bazi üyelerin kayitlarinin silinmesi ,üye olmak isteyen engelli vatandaslarin üyeliklerinin sürünceme de birakilip, üyeliklerinin tamamlanmamasi, ‘Üretimde Ben de Varim, Engelleri Birlikte asalim; Istiridye Mantari Üretim Projesi’ nin sürecinin seffaf yürütülmedigine ,yapilan bagislarin kayitlarinin tutulmadigina  dair  iddialarin gündeme geldigi Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi ile ilgili yazi dizimiz engelli  ve engelli yakinlarinin iddia ve sikayetlerini aktardigi röportaj ile devam ediyoruz.

Isaret Gazetesi: Sizi taniyabilir miyiz?

Ercan Ak: Adim Ercan Ak. 10 Yildir Aliaga’da yasiyorum. Daha önce Tokat Turhal’da engelli okulu okudum. Turhal’daki engelli  dernege üye idim. Turhal’da engelliler ile ilgili olan yada yapilacak projeler hakkinda bize bilgilendirme yapilirdi. Bizde engelli vatandaslar olarak yapabileceklerimiz noktasinda katilim sagliyorduk.

Isaret Gazetesi: Peki burada nasil oluyor? Dernegin sizin ile iletisimi nasil?

Ercan Ak: Ben 10 yil önce geldim Aliaga’ya. Aliaga’ya ilk geldigimde issizdim. ISKUR’a gittim. ISKUR beni engelli dernegine yönlendirdi. Ben burada da engelli dernegi oldugunu biliyordum. Dernege geldim. Üye basvurusu yaptim. Ama benim üyeligim yapilmadi. Kimlik fotokopim, 3 vesikalik fotografim alindi. Seni üye yapacagiz dediler ama bugüne kadar yapilmadi. 10 yildir Aliaga’da yasayan engelli bir vatandas olarak dernegin hiçbir seyinden faydalanmadim. Is talebi için dernek ile görüsmeye gittigimde benden cv mi aldilar. Ama hiçbir ise yerlestirmediler. Ben dernege üye olup, engelli vatandaslara taninan haklardan yararlanmak istiyorum.


Isaret Gazetesi: Sizi taniyabilir miyiz?

Süreyya Ilhan: Ben 3 engelli çocugu olan bir anneyim. Üç çocugum da issiz. Biz bu dernek ile ilgili hiçbir fayda görmüyoruz. Mantar fabrikasi açildiginda Aytaç Bey’i aradim çocuklarimi ise almasi için, Aytaç Bey bana ’’senin çocugun burada çalisamaz’’ dedi. Kirada yasiyoruz. Üç çocugum engelli bir is bulamiyorum onlara. Yazligim yok, gemim yok benim. Bu dernekten destek bekliyorum ama buradan da bize hiçbir yardim gelmiyor. Ben merak ediyorum bu dernegin parasi nereye gidiyor diye sordugumda siz üye degilsiniz size hesap vermek zorunda degiliz diyorlar. Ben Aliaga’da tek basina üç engelli çocuga bakmaya çalisan bir anneyim. Buradaki haklardan yararlanmak benim de hakkim.

Isaret Gazetesi: Peki hiç müracaat ettiniz mi bir yerlere?

Süreyya Ilhan: Hayir ben hiçbir yere müracaat etmedim. Ama ben üç engelli çocugu olan bir anne olarak burada ki kosullardan yararlanmak istiyorum. Benim burada hakkim var.  Bu çocuklarin çalismasi gerek ama çocuklarima is bulamiyorum. Bu dernekte bu konuda bize hiç yardimci olmuyor. Damadim da engelli. Ona da ben bakiyorum. Ben bunlarla nasil bas edecegimi bilmiyorum.


Yaptigimiz röportajlari ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI'NDE NELER OLUYOR yazi dizisi içinde paylasmaya devam edecegiz.