Tarih: 21.02.2022 13:17

ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI'NDE NELER OLUYOR-YAZI DIZISI SON-

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi 14 Subat Pazartesi günü yeni genel kurul yönetimini seçti. Tartismali bir ortamda gecen genel kurulu seçimini tek aday olan Musa Pala kazandi. 

Seçimden önce bazi üyelerin kayitlarinin silinmesi ,üye olmak isteyen engelli vatandaslarin üyeliklerinin sürünceme de birakilip, üyeliklerinin tamamlanmamasi, ‘Üretimde Ben de Varim, Engelleri Birlikte asalim; Istiridye Mantari Üretim Projesi’ nin sürecinin seffaf yürütülmedigine ,yapilan bagislarin kayitlarinin tutulmadigina  dair  iddialarin gündeme geldigi Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi ile ilgili yazi dizimizin son  sayisinda  eski baskan Aytaç Bayar ile dernek üyesi Irfan Bakir’in röportajina yer verdik.

Yapilan elestirilere Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi eski Baskani Aytaç Bayar cevap verdi. 


Aytaç Bayar: Dernegimiz kira geliri olarak Engelsiz Kafe’den 150 bin TL para geliri vardir. Bunun disinda ise ikinci dönem için 40 bin TL almistir. Bu paralar nakdi olarak banka hesaplarimizdadir. Dedigim gibi 6 tane elektrikli tekerlekli sandalye, 30 tane de manuel sandalye verilmistir. Gecen seneden gelen 120 bin TL ile bu sandalyelerin maliyeti karsilanmistir.  Suan dernegimizin hesabinda 180 bin TL mevcuttur. Hesaplari görmek isteyen herkese de evrak olarak gösterebiliriz. 

Isaret Gazetesi: Yapilan bagislarin miktari belli mi?

Aytaç Bayar: Bagis alinmadi.

Isaret Gazetesi: Mantar üretiminde ki gelir ne kadar?

Aytaç Bayar: Mantar üretiminde ilk dönem üretilen mantar da  3 aylik süreçte kazandigimiz anca kendini  masraflarini karsiladi. Neden derseniz;  mantar üretim alani olan bölge sel altinda kaldi. Sel altinda kalan ürünümüz gitti. Onun disindaki 3 aylik periyotluk üretim süreçlerinde elektrik kullanildi ve bunun için jenaratör kullanildi. Jenaratörü bize Aliaga Belediyesi sagladi. Kar zarar olarak hesaplama yaptigimizda zarar da oldugumuzu ve belediyeye yük oldugumuzu anlayip tesisi tasima karari aldik. Suan uygun bir tesis alani bulununcaya kadar üretimi durdurduk.

Aytaç Bayar :  Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi olarak birçok arkadasimiza tekerlekli sandalye verildi. Tabii bu sandalyeleri veris seklimiz söyle; Biz belediyeye yazariz. Belediyenin bize verdigi ilk yazi ile sandalyeleri kisilere teslim ederiz. Tabii biz hiçbir zaman bunun reklamini yapmadik. Bunun reklaminin yapilmasini hos bir sey olarak görmüyoruz. Bunun disinda Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi olarak mantar üretim tesisi açildi. Tabii tesisin fiziki olarak yeri iyi olmadigindan üretim durduruldu. Tesisin yeri tasinacak. Belediye ile görüsmeye devam ediliyor. Tesise uygun bir alan bulunacak ve orada üretime devam edilecek. Onun disinda engellilerimize yaptigimiz yardimlar alakali kim ister ise bize basvurabilir. Dökümü verebiliriz. Hiç sorun degil. Yani bir yillik süre boyunca Engelsiz Kafe’yi kiraya verdik. Ama en az bes engelli vatandasimizin çalistirilmasi kosuluyla. Keza engellilerin ihtiyaçlarini karsilama sarti ile kiraya verildi. Bir yillik süre içerisinde bunlar yapildi. Bundan sonra ki dönem için tek adayimiz var. Musa Bey önümüzdeki süreçte çok daha iyi seyler yapar. Bizim yapamadigimizi, ulasamadigimizi yapar. Tabii biz her zaman Musa Bey’in yanindayiz.


Isaret Gazetesi: Sizi taniyabilir miyiz?

Irfan Barut:  Ben Irfan Barut. Bundan önceki yönetim kurulunda idim. Dernegimize çesitli bagislarda bulunuldu. En son 3 bin TL bir para geldi. Ama bagis almadik dediniz.

Aytaç  Bayar: Büyükbas sirketlerden almiyoruz dedik.

Irfan Bakir: Sirket olmayabilir ama buda bagis sonuçta.

Aytaç Bayar:  O bagisin dekontu var. Girisi yapilmistir.

Irfan Bakir: Galatasaray kulübünden dernegimize sandalye bagislari geldi. Hükümet binasinin altinda duruyordu. Zamanla oradan çekildi. Bu sandalyeler nerelere verildi, ne karsiliginda verildi. Bunun açiklamasini istiyorum. Ikincisi burada bir sürü insan var. Ama içeri de engelsiz kimse yok. Engelli vatandaslar disarida. Konusma hakki verilmiyor. 

Aytaç Bayar: onlar üye degil. Üyeler içeride.

Irfan Bakir: Bu kisiler neden üye yapilmiyor.

Aytaç Bayar: Dilekçe verseler üye yapilir.

Irfan Bakir: Bu kadar kisiyi ne zaman üye yaptiniz. Ben bu kisileri ilk defa görüyorum.

Aytaç Bayar: olabilir Üye alimlarimiz açik. Seçime bir ay kala ne üye yapilir, ne üyelikten çikarilma islemi yapilir. Onun disinda ki zamanlarda üye alimi açiktir.

Irfan Bakir: Burada imza atan herkesin yoklamasinin yapilmasini istiyorum.  Baska imza atildi mi. 

Aytaç Bayar: Tamam var. Verelim.

Irfan Bakir: Yeterli çogunluk için sayi tamam mi? Onu görmek istiyorum.

Aytaç Bayar: Yasal olarak basvurabilirsin.

Irfan Bakir :  Seçimi ondan sonra baslattin. Bunu talep etmek benim hakkim. Benim 22 yasinda engelli kizim var.

Dernek Yöneticisi 2: Eski yönetimde misiniz? Yönetmelik tüzügünde yönetim kurulu bunu takip eder diyor. Takip ettiniz mi?

Irfan Bakir: Ben nasil edeyim. Baskan olarak siz takip edeceksiniz.

Dernek Yöneticisi 2: Ben baskan degilim. Sadece seçimden sorumluyum. Siz her halde tüzügünüzü okumadiniz. Dernekler kanununu bakin isterseniz. Ben sadece seçimi yönetiyorum. Bunun sizin kontrol etmis olmaniz gerekiyor. Irfan Agabey  bakin tüzügünüzde  diyor ki yönetim kurulu gelen kisileri takip eder ve divan kurulunu seçer diyor.

Irfan Bakir: Bakin ben 12 Eylül’de Sehit Yüzbasi  Bülent Ankin’in soförüydüm. 12 Eylül’de DHKP-C ile çatisan bendim. Hakkimla hukukumla bu dernekte görev yapmak istedim. Beni yedege attilar. Buradaki bazi arkadaslar sahit. Bize hiçbir görev vermediler. Bu dernege en fazla yardim eden benim. Surada engelli arkadaslara sorun beni destekleyen var mi? Ellinizi kaldirin. 

Dernek yöneticisi: Size yine üyelik teklifinde bulunduk. Gelse idiniz.

Irfan Bakir: Ben kimle yapayim. Kimseyi üye yapmiyorsunuz ki. Üç kisi ile çikiyorsunuz.

Not: Ilkeli yayincilik anlayisimiz geregi iddialarin muhatabi olan Aliaga Engelli ve Rehabilitasyon Dernegi’nin bir önceki yönetimi Aytaç Bayar ve ekibine sayfalarimiz açiktir. Gazetemiz araciligiyla cevap verme haklari oldugunu buradan beyan ederiz.











Orjinal Habere Git
— HABER SONU —