ALIAGA GELENEKSEL KYME SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDI

Aliaga Belediyesi Satranç Kulübü ile Türkiye Satranç Federasyonu isbirliginde Aliaga Belediyesi Spor Salonu'nda organize edilen Kyme Satranç Turnuvasi sona erdi.

Kültür Sanat 23.05.2022 15:53:19 0
ALIAGA GELENEKSEL KYME SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDI


Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in ilk hamlesiyle baslayan ve iki gün boyunca büyük bir heyecana sahne olan ‘Geleneksel Kyme Satranç Turnuvasi’ sona erdi. Türkiye’nin birçok sehrinden 200’e yakin sporcunun katilim sagladigi turnuvada A Kategorisinde Atakan Mert Biçer, B Kategorisinde Efe Tümen, C Kategorisinde ise Burak Güler birinciligi elde etti.

Aliaga Belediyesi Satranç Kulübü ile Türkiye Satranç Federasyonu isbirliginde Aliaga Belediyesi Spor Salonu’nda organize edilen turnuva saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ardindan Baskan Serkan Acar’in ilk hamlesiyle basladi. Tüm yarismacilara basarilar dileyen Baskan Serkan Acar, “Türkiye’nin farkli sehirlerinden gelen satranç severleri Aliagamizda agirlamaktan çok mutluyum. Turnuvanin düzenlenmesinde emegi geçen herkese ve federasyon yetkililerimize tesekkür ediyorum. Tüm yarismacilarimizin turnuva sonunda Aliagamizdan güzel anilarla ayrilmasini temenni ediyorum” dedi.


Turnuvanin baslamasi ile sporcular arasinda kiyasiya bir mücadeleye basladi. A,B ve C olarak üç farkli kategoride gerçeklestirilen turnuvaya uluslararasi derecelere sahip sporcular da katilim sagladi. Aileler de turnuvada dereceye girebilmek için mücadele eden çocuklarin heyecanina tribünden ortak oldu. Turnuvada, Türkiye Satranç Federasyonu Uluslararasi Hakemi Emin Yasa Altun, Bashakem Abuzer Altuntas’in yani sira dokuz hakem görev yapti.  

TURNUVANIN EN IYISI ALIAGALI ATAKAN MERT BIÇER OLDU

Her yastan satranç tutkununun yaristigi turnuvada A Kategorisinde Atakan Mert Biçer, B Kategorisinde Efe Tümen, C Kategorisinde ise Burak Güler birinciligi elde etti. Turnuvayi 6 da 6 ile bitiren Aliagali Atakan Mert Biçer, turnuvanin en iyisi seçildi. Turnuva sonunda dereceye giren yarismacilar için ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren yarismacilara madalyalarini Aliaga Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Serap Cerrahoglu takdim etti.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °