ALIAGA HABERIMIZIN SESI ANKARA'DAN DUYULDU

ALIAGA HABERIMIZIN SESI ANKARA

''Aliaga'da Savci-Polis Gerginligi'' olayi ile ilgili CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan Içisleri Bakani Süleyman Soylu'ya iddialari sordu.


 

 4 Kasim tarihli 'ALIAGA'DA SAVCI-POLIS GERGINLIGI' basligi ile girdigimiz habere dair CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan,  Içisleri Bakani Süleyman Soylu'ya iddalari sordu. 

CHP’li Bakan, Aliaga ile ilgili bazi iddialara yer verdigi önergesinde,
“Aliaga Cumhuriyet Bassavciligi’nin talimatiyla Aliaga’da bir gemi söküm sirketinin sahiplerinin ifadesi alinmistir. Ifade esnasinda kaymakamliktan bir ekibin geldigi, bir baskomiserin ifade alinirken yönlendirme yaptigi, ifadenin ardindan söz konusu kisilerle yemek yendigi ileri sürülmüstür. Ardindan da söz konusu 3 polisin ‘ayricalikli davrandiklari’ gerekçesiyle Aliaga Bassavciligi talimatiyla jandarma tarafindan gözaltina alindigi iddia edilmistir. Gözaltindan sonra bassavcinin koruma polislerinin görevden çekildigi, Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde görevli polislerin ve savcilarin koruma polislerinin yerlerinin degistirildigi, Hükümet Konagi’nin altindaki söz konusu ifadelerin de alindigi nokta olan karakolun kapatilarak baska yere tasindigi gibi birçok konu öne sürülmüstür” ifadelerini kullandi.

CHP’li Bakan Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya sordu:

  1. Aliaga Cumhuriyet Bassavciligi’nin talimatiyla Aliaga’da bir gemi söküm sirketinin sahiplerinin ifadesi alindigi, ifade esnasinda kaymakamliktan bir ekibin geldigi, bir baskomiserin ifade alinirken yönlendirme yaptigi, ifadenin ardindan söz konusu kisilerle yemek yendigi iddialarina yönelik açiklamaniz nedir? Bu konuda yürütülen idari sorusturma var midir? Varsa detaylari nedir? Yoksa gerekçesi nedir? 
  1. Sonrasinda konuyla ilgili 3 polisin ‘ayricalikli davrandiklari’ gerekçesiyle Aliaga Bassavciligi talimatiyla jandarma tarafindan gözaltina alindigi iddiasina dair açiklamaniz nedir? Söz konusu polislerle ilgili yürütülen idari sorusturma var midir? Varsa detaylari nedir? Yoksa gerekçesi nedir? 
  1. Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde görev yapan polislerin ve savcilarin koruma polislerinin yerleri degistirilmis midir? Degistirildiyse gerekçesi nedir? 
  1. Bu olaylar vuku bulduktan sonra söz konusu ifadelerin alindigi nokta da olan Hükümet Konagi’nin altindaki karakolun tamamen kapatilmasinin bu olayla iliskisi var midir? Yoksa karakolun apar topar tasinmasinin sebebini nasil açikliyorsunuz? 

4 Kasim tarihli ''Aliaga'da Savci-Polis Gerginligi' baslikli yazimizin tamamini okumak için  linki https://www.isaretgazetesi.com.tr/haberler/gundem/aliagada-savci-polis-gerginligi-detay.html