ALIAGA ILÇE EMNIYET MÜDÜRLÜGÜ RUHSATSIZ SILAHLAR ILE ILGILI OPERASYON BASLATTI

ALIAGA ILÇE EMNIYET MÜDÜRLÜGÜNDEN RUHSATSIZ SILAHA GEÇIT YOK

Gündem 23.03.2021 16:38:55 0
ALIAGA ILÇE EMNIYET MÜDÜRLÜGÜ RUHSATSIZ SILAHLAR ILE ILGILI OPERASYON BASLATTI

Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügü sorumluluk bölgesinde, 6136 sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar Kanununa muhalefet konusu ile ilgili olarak, genis çapli bir denetim gerçeklestirdi.Yapilan  saha çalismalari ve devriye hizmetleri esnasinda; ruhsatsiz oldugu tespit edilen çesitli atesli silaha el konuldu.


Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada;

“Asayis Büro Amirligi tarafindan yürütülen arastirmalar neticesinde, bazi sahislarin silah alimi yaptigi ile ilgili olarak çesitli bilgiler elde edilmis, 6 ayri adreste es zamanli olarak yapilan aramalar neticesinde, E.D. isimli sahsin ikametinde, 1 adet 7.65 mm tabanca ve bu silaha ait sarjör ile iki adet tabanca fisegi, E.D. isimli sahsin kullandigi baska bir adreste de 2 adet av tüfegi kartusu elde edilmis, yürütülen sorusturma kapsaminda olay ile ilgisi olan, O.A., N.Ö., S.K., Y.E.E. isimli sahislar yakalanmis, Y.E.E. isimli süphelinin ikametinde yapilan aramada saksi içerisine ekili vaziyette hint keneviri bulunmustur. 

N. Ö., S. K. ve Y. E. E. Isimli süpheliler hakkinda  silah ticareti yapmak suçundan, adli makamlar tarafindan Adli Kontrol Sartiyla serbest,  E.D. ve O.A. isimli süpheliler hakkinda 6136 SKM suçundan adli islem yapilmis olup, süpheliler tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmislardir.


Ayrica,  Devriye Hizmetleri Büro Amirligi tarafindan, Ilçemiz genelinde yürütülen devriye hizmetleri esnasinda durdurulan bir araçta, adli makamlardan alinan arama karari dogrultusunda yapilan arama neticesinde, 

1 adet 7.65 mm çapinda kurusikidan bozma tabanca ve bu silaha ait sarjör ile 3 adet tabanca fisegi ve uyusturucu madde içiminde kullanilan malzeme elde edilmis olup, araç içerisindeki A.T., Ö.Y. ve H.D. isimli sahislar konu ile ilgili olarak yakalanmislar, süpheliler tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmislardir.” Ifadelerine yer verilmistir.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °