Aliaga kaymakamligina Zekeriya GÜNEY atandi

Aliaga kaymakamligina Zekeriya GÜNEY atandi

2022 yili Mülki Idare Amirleri Atama Kararnamesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla Resmi Gazete'de yayimlandi.

Resmi Gazete'de yayimlanan Mülki Idare Amirler Atama Kararnamesiyle, 422 Mülki Idare hizmetleri sinifinda görev yapan vali yardimcisi, kaymakam, bakanlik merkez teskilatinda görevli olanlar ile hukuk müsavirlerinin atamalari yapildi. Resmi Gazete'de yayimlanan atama kararnamesi ile 2 ilin emniyet müdürü merkeze alindi, 11 ile ise emniyet müdürü atandi.

2022 yili Mülki Idare Amirleri Atama Kararnamesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla Resmi Gazete'de yayimlandi. Kararnameyle, 329 ilçenin kaymakaminin görev yerleri degistirildi. Kararname kapsaminda 2 yildan bu yana Aliaga'da görev yapan Aliaga Kaymakami Ömer Karaman Samsun Vali Yardimciligina atandi. 2 yildan bu yana Zeytinburnu Kaymakamligi görevinde bulunan Zekeriya Güney ise Aliaga Kaymakamligina atandi. 

ALIAGA KAYMAKAMLIGINA ZEKERIYA GÜNEY ATANDI
Aliaga Kaymakamligina atanan Zekeriya Güney, 1971 yilinda Samsun’un Kavak ilçesine bagli Yenitoptepe köyünde dogdu. Ilkokulu köyünde okuduktan sonra, ortaokul ve lise ögrenimini Ladik ilçesi, Akpinar Ögretmen Lisesi’nde tamamladi. Gazi Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1992 yilinda bitirdi. 

1994 yilinda Kaymakamlik meslegine baslayan Güney, 1996 yilinda 8 ay Ingiltere’ye kursa gitti. Ardindan Karabük-Eskipazar, Ankara-Evren Ilçelerinde kaymakamlik görevini vekaleten yürüttü. Daha sonra sirasiyla; Giresun-Alucra, Ardahan-Posof, Malatya-Hekimhan, Kastamonu-Araç, Afyonkarahisar-Emirdag, Tekirdag-Sarköy, Kayseri Talas Kaymakamligi görevlerini yürüttü. Temmuz 2020'den bu yana  Zeytinburnu Kaymakamligina görevini sürdüren Zekeriya Güney, 12 Agustos 2022 tarihinde yayinlanan 2022 yili Mülki Idare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliaga Kaymakamligina atandi. 

Görev yaptigi yerlerde kültür ve sanata verdigi deger ile dikkatleri çeken Kaymakam Güney'in kisa süre içinde Aliaga'da göreve baslamasi bekleniyor.