ALIAGA MESLEK HASTALIKLARI HASTANESI YAPIM ÇALISMALARI DEVAM EDIYOR!

Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi'ndeki insaat çalismalari pandemi kosullarina ragmen Aliaga Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor.

Sağlık 13.06.2021 13:26:40 0
ALIAGA MESLEK HASTALIKLARI HASTANESI YAPIM  ÇALISMALARI DEVAM EDIYOR!

Aliaga Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi is birliginde Çaltilidere Mahallesi’nde hayata geçirilen Izmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi için çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Tamamlandiginda 201 yatak kapasitesine sahip olacak hastane sadece Aliaga’nin degil bölgenin saglik konusundaki ihtiyaçlarini karsilayabilecek modern bir yapiya kavusacak.

Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’ndeki insaat çalismalari pandemi kosullarina ragmen Aliaga Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. Zeminin ardindan insaat çalismalari hizla devam ederken 8.746 metrekare oturma alanina sahip hastanede son olarak acil servis binasi grobetonu döküldü. A ve B blok grobeton ile 2.Kat yapi su izolasyonu yapiliyor. Yalitim ve kalip imalatlari sürerken 110 ton demir insaat sahasina indirilerek islenmeye baslandi.

Pandemi kosullarina ragmen insa çalismalari hizla devam eden hastanenin 2022 yili içerisinde hizmete girmesi hedefleniyor. 201 yatak kapasiteli hastane 52.464 metrekare kapali alana sahip bulunuyor. Hastanede Saglik Bakanligi tarafindan belirlenen standartlarda tam donanimli acil servis ve destek ünitelerine kadar çesitli birimler bulunuyor. Mikro cerrahi ve yanik ünitesi gibi birimleri de barindiracak olan hastane hizmete girdiginde hastaliklara tani konulmasi açisindan da ülke genelinde önemli bir merkez olacak.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °