Aliaga Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coskusu

Aliaga Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coskusu

Ege Üniversitesi (EÜ) Aliaga Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Yili Mezuniyet Töreni, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Aliaga Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Yili Mezuniyet Töreni, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçeklestirildi. Törene; EÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Ersan, Aliaga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevil Sener, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Üniversitesi, egitim ve arastirma alaninda bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karsilayan, öncü ve atilimci misyonuyla 1955 yilindan bu yana faaliyette bulunan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürsit ilimdir, fendir’ sözleriyle ifade ettigi anlayisin takipçisi olarak amacimiz, ulusal ve uluslararasi bilim ve teknoloji dünyasi ile örgütsel baglari gelismis, kurumsal kültürü ve kimligi güçlü, örgütsel baglilik ve aidiyetin yüksek oldugu, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile esdeger bir egitim ve arastirma kurumu olmaktir. Nitekim üniversitemiz  egitimiyle, akademisyenleriyle, ögrenci ve tüm çalisanlariyla ülkemizde bes  yillik kurumsal tam akreditasyon alan ilk üniversite olmanin gururu ve onurunu yasiyor” diye konustu.

Üniversite olarak ilklere imza attiklarini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Kiymetli meslektaslarim basarilar ve ilklerle dolu, sanattan spora tiptan sanayiye, edebiyattan sagliga birçok alanda önemli basarilara imza attigimiz çok verimli bir yili daha geride birakmanin huzurunu yasiyoruz. Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’in ögrenci odaklilik, egitim-ögretimde kalite ve arastirma üniversitesi olma hedefine ulasmis, dijitallesme ve uluslararasilasma hedeflerine de emin ve saglam adimlarla yürümektedir. Üniversitemizin basarisinda ve her türlü faaliyetinde katkisi olan bütün personelimize, sahsim ve Ege Üniversitesi adina bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.


“Hayallerinizin pesinden kosun”

Egeli mezunlara seslenen Prof. Dr. Ersan. “Sizler bugün hem program akreditasyonuna hem kurumsal akreditasyona sahip, kalitesi tescillenmis bir üniversiteden, Egeli olmanin ayricaligi ile mezun oluyorsunuz. Ögrenciligin istedigi sorumluluklari yerine getirmeyi basardiniz ancak bundan sonra sizleri çok daha büyük sorumluluklar bekliyor. Üstenecek oldugunuz sorumlulugun gereklerini yerine getirebilecek donanima sahip olarak mezun oldugunuza inaniyoruz. Ülkemize, milletimize ve insanliga faydali bireyler olacaginiza cani gönülden inaniyoruz. Siz de kendinize inanin. Hayallerinizin pesinden kosun. Bundan sonra da üniversitenin kapilari sizlere daima açik olacaktir. Hepinize basarili bir kariyer, huzur ve saglik dolu bir yasam diliyorum. Yolunuz, bahtiniz ve ufkunuz açik olsun” diye konustu.


“Akademik basarinizi vatana hizmetle taçlandirin”

Aliaga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevil Sener, “Sevgili gençler, bazen zor bazense kolay ama hayatinizda her zaman önemli bir yeri olacak üniversite egitim sürecinin sonuna geldiniz. Bundan sonra ekonomimizin temel lokomotifi olarak, üretim sektörüne katki saglamak üzere yolunuza devam edeceksiniz. Mutlulugu ve basariyi elde etmek kolay olmayacak. Bazen çok yorulacak ve dinlenmek için vakit bulamayacaksiniz. Ama basariyi elde ettikten sonra, sadece azmin ve mutlulugun zaferini yasayacaksiniz. Mezun olduktan sonra aldiginiz Ege Üniversitesi diplomasi sizin akademik basarinizdir. Eger bu akademik basarinizi büyük ceddiniz gibi vatanimiza ve milletimize hizmetle taçlandirirsaniz; o zaman siz siz olursunuz, millet millet olur. Böylece büyük Ata’mizin da ifade ettigi üzere Türkiye Cumhuriyeti sizler sayesinde ilelebet payidar kalir. Kendinize inanin. Çünkü düsündügünüzden daha cesur, bildiginizden daha yetenekli ve hayal ettiginizden daha büyük bir kapasiteye sahipsiniz. En çok ihtiyaciniz olan saygi, sevgi, sabir, umut ve çaliskanliktir. Hayalleriniz ve amaçlarinizin dogru ve hakkaniyetli birer insan olmaktan geçmesini diliyorum. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun. Bu yolda size egitim vererek, birikimlerin gelecek nesillere aktarilmasini saglayan degerli meslektaslarima da gönülden tesekkür ediyorum” dedi.


“Mezuniyet derecem kariyerime isik oldu”

Meslek Yüksekokulu birincisi Onur Yildiz ise “Büyük bir mutluluk ve burukluk ile karsinizdayim. Iki yil öncesinde beni zorlu ve yorucu bir sürecin bekledigini düsünüyordum. Fakat üstün gayretlerimle beraber sorumluluklarimi en iyi sekilde yerine getirecegime olan inancimi asla yitirmedim. Bu süreçte gösterdigim gayrette; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bizlere emanet ettigi aziz vatanimiza sahip çikma düsturu ile Nutuk en büyük pusulam ve yol göstericim olarak belirmistir. Okulumu dereceyle bitirmek gelecegim ve akademik kariyerim adina gördügüm büyük bir isik olmustur. Büyük bir inanç sabir ve azimle çalisildiginda en büyük basarilar dahi imkânsiz degildir. Basta hocalarima emeklerinden dolayi tesekkür ediyor ve tüm arkadaslarimi tebrik ediyorum” diye konustu.

Törende 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 yilllari birincilerine plaket ve basari belgeleri taktim edildi. Ardindan ögrenciler mezuniyet kütügüne isimlerini yazdilar. Törenin ardindan Egeli genç mezunlar, geleneksel kep atma töreni ile keplerini firlatip mezun olmanin tadini çikardilar.