Tarih: 08.07.2022 11:47

Aliaga Organize Sanayi Bölgesi Itfaiye Merkezi açildi

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Aliaga Organize Sanayi Bölgesi Itfaiye Merkezi’nin açilisini yapti. Izmir'in sanayinin de kalesi oldugunu söyleyen Baskan Soyer, “Aliaga OSB’yi yangin riskine karsi korumak üzere kurdugumuz isbirligi meyvesini verdi ve açilisini yaptigimiz Itfaiye Hizmet Binasi dogdu. Bu merkezimiz sayesinde olasi bir yanginda itfaiye ekiplerimiz hiç zaman kaybetmeden müdahale etme imkâni bulacak” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi sanayi bölgelerindeki yangin olasiligina karsi çalismalarini sürdürüyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Aliaga Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBI) Itfaiye Merkezi’nin açilisini yapti. Açilisa Aliaga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Haluk Tezcan, Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Sükran Nurlu, Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Ismail Derse, Aliaga Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, meclis üyeleri, itfaiye personeli ve sanayiciler katildi.


Soyer: “Izmir ekonomisine büyük katki sagliyor”

Göreve geldiklerinden bu yana organize sanayi bölgeleri ile temaslar kurarak protokoller imzaladiklarini ifade eden Baskan Tunç Soyer, Izmir'in sanayinin kalesi oldugunu ifade etti. Baskan Soyer, “Aliaga Organize Sanayi Bölgesi, kuruldugu günden bu yana istihdami, dis ticareti, yenilikçi ürünleri ve küresel pazarda söz sahibi sanayi kuruluslariyla ülkemiz ve Izmir ekonomisine büyük katki sagliyor. Aliaga OSB’de çok farkli is kollarinda 83 faal fabrika var. Yapimi devam eden 28 fabrika ile buradaki toplam fabrika sayisi 111’e ulasacak. Böylesi büyük ve güçlü bir sanayi bölgesinin çevresi ise orman arazisi. Yazik ki, iklim krizinin de etkisiyle her yil orman yanginlarinin sikliginin ciddi düzeyde arttigini görüyoruz. Aliaga OSB’yi yangin riskine karsi korumak üzere kurdugumuz isbirligi meyvesini verdi ve iste açilisini yaptigimiz Itfaiye Hizmet Binasi dogdu. Bu merkezimiz sayesinde olasi bir yanginda itfaiye ekiplerimiz hiç zaman kaybetmeden müdahale etme imkani bulacak. Itfaiye merkezimiz konumu geregi Çanakkale otoyolu ve baglanti yollarinda meydana gelebilecek trafik kazalari için de kritik bir rol üstleniyor. Bu degerli tesisimiz hem can hem mal kayiplarini en aza indirecek hem de dogamizi koruyacak” dedi.


“Yüzde 94,5'ini baslangiç halinde söndürdük”

Baskan Soyer, orman yanginlarini önceden önlemek adina yaptiklari çalismalari anlatarak, “Orman yanginlari ile mücadele kapsaminda hayata geçirdigimiz yeni uygulamalar soncunda Izmir’de geçtigimiz bir yil içinde meydana gelen 13 bin 235 yanginin 12 bin 507’sini, yani yüzde 94,5’ini baslangiç halindeyken söndürmeyi basardik. Eminim ki bu merkezimiz de orman yanginlariyla mücadelemize çok önemli katkilar sunacak. Aliaga OSB Itfaiye Merkezi, günümüz dünyasinda her seyden çok ihtiyaç duydugumuz dayanismanin bir eseridir. Yerel yönetimimiz ve Izmir’in sanayicilerinin ortak basarisidir” ifadelerini kullandi.

Aliaga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Haluk Tezcan ise “Baskanimiz önemli bir konuyu gündemine aldi ve bizlere bu firsati sundu. Gurur duydugumuz bir eseri bölgemize kazandirmanin gururunu yasiyoruz” dedi. 

Programda Atatürk büstünün açilisi da yapildi. Baskan Soyer ve beraberindeki heyet itfaiye merkezini gezdi ve yangin tatbikatini izledi. 


Belediyeye tahsis edildi

2 bin 88 metrekare kapali alan, 5 bin 960 metrekare açik alan üzerine kurulu itfaiye binasi insaati ve tüm yapi islemleri Aliaga OSB tarafindan yapildi. Merkez, isletilmek üzere belediyeye tahsis edildi. Ilk asamada 7 yangin ve kurtarma personeli, 3 teknolojik altyapiya sahip modern yangin araci ve ekipmani hizmet verecek. ALOSBI fabrikalarindaki çalisanlara yangindan korunma, acil durum ekiplerine ise “söndürme, kurtarma, emniyet ve ilkyardim” egitimleri verilecek. Hizmet binasinda fabrika ve isyerlerine ruhsat verme süresini kisaltmak için Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne bagli bir ofis de kuruluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —