ALIAGA TARIHINDE SEN DE YERINI AL KAMPANYASI DEVAM EDIYOR

ALIAGA TARIHINDE SEN DE YERINI AL KAMPANYASI DEVAM EDIYOR

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
ALIAGA TARIHINDE SEN DE YERINI AL KAMPANYASI DEVAM EDIYOR

Aliaga Belediyesi, aile yadigari, anilarla dolu, Aliaga’nin tarihine isik tutan eski fotograflari kent bellegine kazandiriyor.

Geçmisten gelecege Aliaga’nin tüm kültürel mirasini gelecek kusaklara tasimak isteyen Aliaga Belediyesi’nin, “Aliaga Tarihinde Sen de Yerini Al” slogani ile baslattigi kampanya tüm hiziyla devam ediyor. Bölgenin geçmisine isik tutacak her türlü bilgi, belge, dokuman ve esyanin sergilenecegi bir “Aliaga Kent Bellegi ve Ani Evi” kurulmasi için harekete geçen Aliaga Belediyesi, kampanya dâhilinde Aliaga’da yasayan vatandaslarin eski fotograf ve hatira esyalarini toplayarak arsivliyor.

Küçük bir köyden, dev bir sanayi kentine dönüsen Aliaga’nin bu degisimine taniklik eden Aliagalilarin hatiralari kayitlara geçirilirken arsivlenen tüm fotograf ve hatira niteligindeki esyalar da 110 dönümlük Yeni Mahalle Kent Park içerisinde yapimina baslanacak olan “Aiolis Aliaga Kent Bellegi ve Ani Evi”nde sergilenecek.

Aliaga’ya dair anilarinin ölümsüzlesmesini isteyen vatandaslarin Aliaga Belediyesi’ne armagan edecegi eski fotograflar ayrica, “Aliaga Kent Kitapligi” adi altinda yayimlanan tarih kitaplarinda da kullanilabilecek.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °