ALİAĞA JANDARMA HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı Olayı Aliağa'da Çözüldü

Gündem 21.12.2023 18:07:00 0
ALİAĞA JANDARMA HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

İzmir'in Aliağa İlçesi Çıtak Mahallesinde, 14 Aralık 2023 tarihinde meydana gelen küçükbaş hayvan hırsızlığı olayı, Aliağa JASAT Timi (Jandarma Dedektifleri) tarafından titiz bir çalışma ile çözüldü. Yapılan araştırmalara göre, hırsızlık olayının F.T, E.T, M.T, C.E isimli şüpheliler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Ayrıca, çoban A.Y'nin de bu olayda yardım ve yataklık ettiği tespit edildi.

 

Mahkemeden alınan yer tespit kararı doğrultusunda, hırsızlık olayına yardım eden (1) şüpheli Bornova İlçesinde bir otelde, diğer (4) hırsızlık şüphelisiyle birlikte yakalandı. Aynı operasyon kapsamında, hırsızlık malını satın alan (4) şahıs da farklı ikamet adreslerinde ele geçirildi.

Yapılan detaylı çalışmada, çalınan koyunlardan (16) adedi Bornova İlçesinde bir çiftlik evinde bulunarak müştekiye teslim edildi. Ancak, (21) koyunun satın alan kişiler tarafından kesildiği tespit edildi.

Hırsızlığa yardım ve yataklık eden (1) şüpheli, sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer yandan, hırsızlık olayının failleri olarak belirlenen (4) şüpheli ise gözaltına alındı. Olayın soruşturması devam ederken, çalınan hayvanlar sahiplerine teslim edildi.

 

 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °