Aliaga'da 15 Temmuz Anma Programi Düzenlendi

Aliaga

Aliaga Kaymakamligi tarafindan organize edilen ve sabah saatlerinde Aliaga Kabristanliginda bulunan sehitlik ziyaretiyle baslayan program Demokrasi Meydani'nda genis katilimli anma programiyla devam etti.

Aliaga’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ münasebetiyle program düzenlendi.

Aliaga Kaymakamligi tarafindan organize edilen ve sabah saatlerinde Aliaga Kabristanliginda bulunan sehitlik ziyaretiyle baslayan program Demokrasi Meydani’nda genis katilimli anma programiyla devam etti.

Demokrasi Meydani’ndaki anma programina Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, sehit aileleri, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdogan Akyüz, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ile vatandaslar katildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan anma programi ilçe müftülügü tarafindan görevlendirilen müezzinlerin Kur’an-i Kerim Tilavetiyle devam etti.


Programda günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Aliaga Kaymakami Ömer Karaman yapti. 15 Temmuz’un bir milletin destan yazdigi tarih oldugunu belirten Kaymakam Ömer Karaman, “15 Temmuz, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydinlik gelecegimizi yok etmek isteyen vatan hainlerine karsi sahlanisin bir ifadesidir. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatan ugruna canini feda eden tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil sifalar diliyorum” dedi.

Kaymakam Ömer Karaman’in konusmasinin ardindan Aliaga Engelsiz Mehteran takiminin zafer marslarina katilimcilar ellerindeki Türk Bayraklari ile eslik etti. Ögrenciler tarafindan okunan 15 Temmuz siirleri ise vatandaslardan alkis aldi.


Vatandaslara çesitli ikramlarin yapildigi programda 15 Temmuz gecesini konu alan video gösterimleri izleyenlere duygu dolu anlar yasatti. Kur’an ve ilahilerin okundugu program 00.13’te sela verilmesi ve Ilçe Müftüsü Ramazan Coskun öncülügünde hep birlikte yapilan duayla son buldu.