Tarih: 23.01.2021 22:11

ALIAGA'DA AÇILAN SIRKET SAYISI, KAPANANLARI IKIYE KATLADI

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgininin etkilerini önemli ölçüde hisseden bölge ve ülke ekonomisinin aksine Aliaga’da açilan sirket sayilarinda artis yasanirken, kapanan sirket sayilari da azalis gösterdi. 2020 yilinda ilçede açilan firma sayisi bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 4,07 oraninda artarken, kapanan firma sayisinda ise 2020 yilinda, bir önceki yila göre yüzde 22,95 oraninda azalma oldu.

Aliaga Ticaret Odasi (ALTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Ertürk, 2020 yilinda ALTO’ya 230 sirketin kaydinin yapildigini, 94 firmanin ise kaydinin silindigini ifade etti.

Açilan sirket sayisi 230’a yükseldi

Aliaga is dünyasi olarak salgin nedeniyle zor günler geçirdigimiz bu dönemde, ülke ve bölge ekonomisine katki sunmaya devam ettiklerini söyleyen Baskan Ertürk, “2019 yilinda ilçemizde toplam 221 sirket kurulmustu. 2020 yilinin ayni döneminde bu rakam yüzde 4,07 düzeyinde artarak 230’a yükseldi. 2020 yilininda kentte kapanan sirket sayisi ise 122’den 94’e geriledi. Böylece kapanan sirket sayisinda düsüs orani yüzde 22,95 oldu. Tüm bunlar gösteriyor ki, sanayicilerimiz bütün olumsuz sartlara ragmen üretim, yeni yatirim, ihracat yapma ve istihdam yaratma istegini koruyor” dedi.

Yatirimlarin seyri umutlandiriyor

‘Ilçedeki yatirimlarin seyri, bizleri gelecege dair daha da umutlandiriyor diyen’ Baskan Ertürk Yatirimcilarimiz bu zor dönemde elini tasin altina koyarak üretime, istihdam alani yaratmaya devam ettiler. Bu noktada ilgili Bakanliklarimiz ve kamu kurumlarimiz salgin döneminde yatirimcilarimizin yaninda olarak önemli desteklerde bulundular. Yeni üretim ve istihdam alanlari olusturma çabasi içerisinde olan tüm mütesebbislerimize Oda olarak desteklerimizi sürdürecegimizi belirterek kendilerine tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —