ALIAGA'DA ÇEVRECILERDEN CÜRUF DEPOLAMA ALANI TEPKISI

ALIAGA

Izmir Aliaga'da atik bertaraf tesisi ve cüruf depolama alani kurulmasina karsi Demokrasi Meydani'nda basin açiklamasi yapildi. Basin açiklamasina Aliagalilar ve çevre örgütleri katildi.

Aliaga Demokrasi Meydani'nda yapilan basin açiklamasini ALÇEP adina Deniz Gültekin okudu. Aliaga'nin gemi söküm tesisleriyle, hurda tesisleriyle, asbestli gemilerle, bacalarindan zehir saçilan sanayi tesisleriyle, tarimdaki yanlis uygulamalarla hava kirliligi sinirlarini çoktan astigini belirten Gültekin, ''Elbette kiyilan, kast edilen bizlerin hayatidir, çocuklarimizin gelecegidir, yesil alanlardir, su kaynaklarimiz, göletlerimiz, bal ormanlarimiz ve kentin akcigerleridir.''dedi.

Aliaga Sehit Kemal Mahallesi Akçekise bölgesinde yapilmasi planlanan Bati Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atik(Cüruf) Bertaraf Tesisi ve Cüruf Depolama ve Geri Kazanim Tesisinin yapilmamasi için mücadele edeceklerini belirten Gültekin ,''Biz Aliagalilar, yeralti su kaynaklarimizi, tarim alanlarimizi, zeytinlerimizi, göletlerimizi, bal ormanimizi kirletecek tesisleri istemiyoruz. Aliaga’da yeni kirletici tesislerin kurulmasini kabul etmiyoruz. Söz konusu projelerin ÇED süreçlerinin sonlandirilmasini talep ediyoruz. Her yurttas gibi temiz ve saglikli bir çevrede yasamak istiyoruz. Biz Aliagalilar Anayasamizin 56. maddesiyle güvence altinda bulunan saglikli çevrede yasama hakkinin temel bir insan hakki oldugunu bir kez daha vurguluyor ve bu bilincin bütün hemserilerimizin ortak paydasi olarak belirleyiciligini ilan etmesini temenni ediyoruz. Inaniyoruz ki biz istemezsek yapamazlar. Biz karsi çikarsak, biz itiraz edersek Aliaga’yi çöllestirmeye cüret edemezler. Biz izin vermezsek bütün bir hayati paraya tahvil edemezler. Biz istemezsek gerçekten de yapamazlar. Bu nedenle safimizi ve sesimizi çogaltmaliyiz. '' 

Basin açiklamasi  kitle tarafindan Aliaga Türkiye’nin çöplügü degildir! Havama suyuma, topragima dokunma ! Sermaye dogamdan elini çek! Kanser olmak istemiyoruz! sloganlari atilarak son buldu.