ALIAGA'DA FIRTINA ETKISINI SÜRDÜRECEK

ALIAGA

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre Aliagave çevresinde sabah saatlerinde baslayan firtina 14 Ocak Cuma gününe kadar sürecegini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü, Aliaga ve çevresinde sabah saatlerinde baslayan firtinanin 14 Ocak Cuma günü aksam saatlerine kadar etkisini sürdürecegini duyurdu. Hava sicakliklari ise hafta boyunca hissedilir derecede düserek 1 ila 11 derece arasinda seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlügü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapilan açiklamada, “Kuzey Ege’de rüzgarin kuzey ve kuzeydogu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) firtina, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli firtina seklinde esecegi tahmin ediliyor. Firtinanin, cuma günü aksam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecegi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

 Yetkililer, firtinanin olusturabilecegi ulasimda aksamalar, çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karsi vatandaslari dikkatli ve tedbirli olunmasi noktasinda uyardi. 

SOGUK HAVAYA DIKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlügü yayinladigi hava raporunda, hava sicakliklarinin bugünden itibaren kuzeybati kesimlerden baslayarak yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacagi, hafta sonuna kadar kuzey, iç ve bati kesimlerde mevsim normallerinin altinda, güney kesimlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmininde bulundu.