ALIAGA'DA MAVI BAYRAK SAYISI 2'YE YÜKSELDI

Sanayisinin yani sira tarihi, kültürü, dogal güzellikleri ve turizmiyle son yillarda dikkatleri üzerine çeken Kuzey Izmir'in parlayan yildizi Aliaga'da Mavi Bayrakli Plaj sayisi 2'ye yükseldi.

Çevre 18.06.2022 10:14:06 0
ALIAGA

Sanayisinin yani sira tarihi, kültürü, dogal güzellikleri ve turizmiyle son yillarda dikkatleri üzerine çeken Kuzey Izmir’in parlayan yildizi Aliaga’da Mavi Bayrakli Plaj sayisi 2’ye yükseldi.

Aliaga’da ilk kez 2017 yilinda Agapark’a verilen Mavi Bayrak ödülünün ardindan ön plajlar bölgesinde bulunan Polis Plaji da Türkiye Çevre Egitim Vakfi’nin (TÜRKÇEV) degerlendirmeleri sonucunda Mavi Bayrak almaya hak kazandi.  

AGAPARK 6.KEZ MAVI BAYRAKLA ÖDÜLLENDIRILDI

Aliaga Belediyesi’nin arka plajlar bölgesinde 170 dönüm alan üzerinde projelendirdigi Agapark Plaji bu yil 6.kez Mavi Bayrak gururu yasadi. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Agapark’ta Mavi Bayragi Agapark Mavi Bayrak Sorumlusu Mustafa Bora ile birlikte göndere çekti. Aliaga’nin sanayisinin yani sira tarihi, kültürü ve turizmiyle büyük bir potansiyeli barindirdigini belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Agapark’in üst üste 6.kez Mavi Bayrak ile taçlandirilmasinin kendilerine büyük bir mutluluk yasattigini söyledi.

AGAPARK’TAN SONRA POLIS PLAJI DA MAVI BAYRAK GURURU YASADI

Mavi Bayrak almaya hak kazanan Polis Pilaji’nda ise Mavi Bayrak, düzenlenen törenle göndere çekildi. Izmir Valiligi himayesinde, Aliaga Belediyesi ve Türkiye Çevre Egitim Vakfi ev sahipliginde düzenlenen Mavi Bayrak törenine; Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Izmir Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Izmir Il Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Sükran Nurlu, Aliaga Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Aliaga Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, TÜRÇEV Izmir ve Kuzey Ege Illeri Koordinatörü Dogan Karatas, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin yöneticileri ve STK temsilcileri katildi.  

Törenin açilis konusmasini yapan TÜRÇEV Izmir ve Kuzey Ege Illeri Koordinatörü Dogan Karatas, çevre ve halk sagliginin korunmasina yönelik kriterleri barindiran, dünyada halk nezdinde en çok bilinen, güvenilir eko etiketi Mavi Bayragin hem halk sagligina hem de sürdürülebilir çevre bilincinin gelismesine katki sundugunu söyledi.


Uluslararasi bilinirlige sahip Mavi Bayragin ülkeler için önemli bir kriter oldugunu ifade eden Izmir Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, “Mavi Bayrak dünya çapinda sayginliga ve degere sahip olmakla birlikte plaj ve marinalari kullananlarin tüm ihtiyaçlarina cevap verebilmeyi garanti eden bir sistemdir. Deniz suyunun temizliginden çevre bilincinin olusmasina kadar birçok kriteri bir araya getiriyor” dedi.

Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügüne ait Polis Plajinin Mavi Bayrakla ödüllendirilmesinin kendilerini gururlandirdigini belirten Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, “Yapilan altyapi çalismalarinin ardindan tesisimizin güzellestirilmesi için Aliaga Belediyesi ile birlikte tüm çalismalari kisa sürede tamamladik. Tescil süreci sonrasinda temizlik, kalite ve çevre duyarliligi açisindan büyük bir anlam ifade eden Mavi Bayragi plajimiza kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Sanayisi, ticareti, tarimi, kültürü ve turizmiyle Izmir’in her alanda iddiasi olan bir sehir oldugunu vurgulayan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, “Türkiye’nin en önemli sanayi üretim tesisleri ve limanlarinin bulundugu Aliaga’da iki plajin Mavi Bayrak almasi turizm açisindan çok önemli. Aliaga Polis Plajina verilen Mavi Bayrak Izmir plajlarina verilen 66’nci Mavi Bayrak oldu. Emegi geçen tüm kurumlara tesekkür ediyorum” dedi.  


MAVI BAYRAK

Ülkemizde?Türkiye Çevre Egitim Vakfi?(TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen?Mavi Bayrak Programi,?uluslararasi alanda Uluslararasi Çevre Egitim Vakfi-FEE koordinasyonunda 50 ülkede uygulaniyor. Türkiye, sahip oldugu 531 mavi bayrak ödüllü plaj sayisi ile dünya 3.sirada buluyor. Izmir, sahip oldugu 66 mavi bayrakli plaj sayisi ile Türkiye'de bu alanda Antalya ve Mugla'nin ardindan 3. sirada yer aliyor. Mavi bayrakli?plajlar 33, marinalar 38, turizm tekneleri 51 ve bireysel yatlar 4 kriter ile 16 davranis kuralini içeriyor. Plajlarda sezon içerisinde 15 gün ara ile yüzme suyu analizlerinin yapilmasi, atik su aritma tesislerinin uygunlugu, hassas dogal alanlarin korunmasi, cankurtaran ve ilk yardim malzemeleri bulundurulmasi, acil durum plani, engelli olanaklari, atiklarin ayristirilmasi, çevre egitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden bazilaridir.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °