Tarih: 04.11.2021 15:10

ALIAGA'DA SAVCI-POLIS GERGINLIGI

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Cumhuriyet Savcisi Ahmet Aydin, Temmuz ayi baslarinda NEMTAS Gemi Söküm firmasinda meydana gelen kazanin ardindan ifadelerinin alinmasi esnasinda is yeri sahiplerine ayricalikli davrandiklari gerekçesiyle bir polis, bir bas polis ve karakol amirini gözaltina aldi.

Iddialara göre; ifadeleri alinmak üzere karakolda tutulduklari sirada Aliaga Kaymakami özel kalemi, Kaymakam Ömer Karaman’in talebi üzerine geldigini belirterek ilgili sahislarla görüsmek istedi. Bu görüsmenin gerçeklestigi, savcilik tarafindan ilgili tarihteki kamera kayitlari incelenerek tespit edildi.

Bunun üzerine Savci Ahmet Aydin, Jandarma esliginde gelerek polis memuru A.D., bas polis A.D ve karakol amiri A.M.’i gözaltina alarak mevcutlu olarak Haciömerli’de bulunan Yenisakran Jandarma Komutanligi’na sevk etti.

AVUKAT ORDUSU

Gözaltindaki emniyet mensuplarinin avukatlariyla görüsmesine savcilik talimatiyla izin verilmemesi üzerine, ortada bir hukuksuzluk oldugu gerekçesiyle sayilari 30’u bulan kalabalik bir avukat grubu duruma müdahil oldu.

Olayda yazili bir gözalti karari olmadigi ve bu kararin gözalti islemi gerçeklestirildikten yaklasik 5 saat sonra geldigini ifade eden avukatlar, müvekkilleriyle görüsmelerinin savcilik talimatiyla engellendigini ve normalde davetle ifadeye çagirilmasi gereken sahislarin, görevleri basindayken mevcutlu olarak gözaltina alinmalarinin hiçbir hukuki dayanagi olmadigini belirttiler.

GECEYARISI IFADE, SABAH NÖBETÇI MAHKEMEYE SEVK

Gece saat 23.00 sularinda savci Aydin tarafindan ifadeleri alinan emniyet mensuplari beyanlarinda usulsüzlük yapmadiklarini ve olay günü normal prosedürü uyguladiklarini, her süpheliye yaptiklari gibi ilgili sahislarin da temel ihtiyaçlarini makul sartlarda karsiladiklarini belirttiler.

Aliaga Kaymakamlik Özel Kalemi A.G. ise ifadesinde sirket sahipleri ile önceden tanisikligi oldugunu, kazanin oldugu gün sahislarin karakola getirildigini görünce arkadaslik iliskileri dolayisiyla bir seye ihtiyaçlari olup olmadigini sormak için kendileriyle görüstügünü, kaymakam Ömer Karaman’in bu görüsmeden bilgisi bulunmadigini söyledi.

Savci Ahmet Aydin, sabah saat 8.00 sularinda nöbetçi mahkemeye çikarilan polis memuru A.D. ve karakol amiri A.M. hakkinda adli kontrol, baspolis A.D. için ise tutuklamaya sevk talebinde bulundu.


POLISLERDEN MESLEKDASLARINA ALKISLI DESTEK

Nöbetçi mahkeme, karakol A.M.’i serbest birakirken polis memuru A.D. ve baspolis A.D. hakkinda adli kontrol karari verdi.

Adliye önünde toplanan kalabalik polis toplulugu, kararin açiklanmasinin ardindan adliyeden çikan arkadaslarina alkislarla desteklerini belirttiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —